compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

De fietser

Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

Pitch van De fietser

De fietser filmstill

De fietser filmstill

Delen op facebook
De fietser
Nederlandse première: 24-5-2018
Nederland, 2018, 81 min,

De fiets is zo gewoon als hagelslag in Nederland. Daarom juist vormt dit voertuig de rode draad in een documentaire over de levens van enkele zeer uiteenlopende mensen met verschillende achtergronden.

De fietser trailer en bijzonderheden

Amsterdam is een echte fietsstad: volgens onderzoek van de gemeente Amsterdam gebruikt twee derde van de inwoners boven de 12 jaar het voertuig.

Trailer van De fietserBekijk de trailer en de beste filmstills van de film De fietserhttps://i1.ytimg.com/vi/9S0YweTYN_E/hqdefault.jpg2018-04-25
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De 81-jarige Amsterdammer Kees Hin maakte meer dan honderd speelfilms, documentaires en televisiefilms. Waaronder Jaap Hillenius, poging om dichterbij te komen (2006).

De fietser - Bioscopen, Tijden & Tickets

Synopsis distributeur

In De Fietser wordt de fiets van een gewoon, alledaags voertuig verheven tot een spel van beweging als muziek, een dans, ballet.

Uit een voortbewegende, deinende zwerm fietsers wordt zo nu en dan een enkeling gepikt en gevolgd: van een koerier, een bezorger, een mobiele fietsenmaker, een fysiotherapeut tot een migrantenfamilie en een slachtoffer in het fietsverkeer. Zij vertellen over hoe de fiets een bepalende rol speelt in hun leven.
De fiets is de rode draad die ons voert door het leven in de grote stad. Zij draagt als een muilezel de last van geluk en ongeluk met zich mee. Een voertuig als de cyclus van het leven. Fietsen in de stad Amsterdam is zo’n alledaags gebeuren dat het bijna niemand opvalt. Maar dat is niet wat filmmaker en kunstenaar Kees Hin ziet: “Fietsen is een symfonie van de stad in beweging, vitaliteit; de spanning tussen geluk en ongeluk, van jong tot oud, rijk en arm”. Hij maakte er een bijna meditatieve film over die ons op filosofische wijze doet nadenken over de cyclus van het leven. Hin regisseerde meer dan honderd speelfilms, documentaires en televisiefilms. In 2016 eerde EYE de inmiddels 81-jarige Amsterdamse filmer met een overzichtstentoonstelling.

Productiemaatschappij: Van der Hoop Filmproductions

Cast & Regisseur