compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 20-1 t/m 26-1
Film van de week!
MENU

De Fûke

***1/20
Waardering: 3.3/5

De Fuik

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar

Pitch

Friesland, 1943. Binnenvisser Jelle Hûn woont aan de rand van het Tjeukemeer. Zoon Germ is actief in het verzet. Hij wordt bij een wapendropping betrapt door de Duitsers. Als gevolg daarvan wordt ook Jelle opgepakt, ondervraagd en overgedragen aan de SD, waar een collaborerende Friese rechercheur hem 'namen' probeert te ontfutselen. Ondertussen weet Jelle niet wat er met zijn geliefde zoon gebeurd is. Gaandeweg ontdekt hij wat er met zijn zoon is gebeurd en neemt een drastisch besluit.
Delen op facebook
De Fûke
Nederland, 2000, 90 min,

bijzonderheden

Gebaseerd op het boek van de Friese schrijver Rink van der Velde uit 1966. Werd met voornamelijk Friese medewerkers gerealiseerd.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De tweede film van producent, televisieregisseur en acteur Steven de Jong (1962), die het vak leerde bij tv-series als 'Onderweg naar morgen' en 'Westenwind'. Hij regisseerde ook De Gouden Swipe (1997).

Recensies van De Fûke

De Fûke - Bioscopen, Tijden & Tickets

De Fûke in de bioscoop

Wil je De Fûke zien? Koop of huur de film hier:1943. Visser Jelle wordt opgepakt door de Duitsers. Zijn zoon Germ is betrapt bij een wapendropping en Jelle wordt hierover verhoord. Gaandeweg ontdekt hij wat er met Germ is gebeurd.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Omrop Fryslân, Select Film Entertainment, Stichting Fries Film Fonds

Cast & Regisseur