compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

De Koninklijke Republiek

Voor alle leeftijdenAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van De Koninklijke Republiek

De Koninklijke Republiek filmstill

De Koninklijke Republiek filmstill

Delen op facebook
De Koninklijke Republiek
Nederlandse première: 9-2-2023
Nederland, 2022, 95 min,

In De Koninklijke Republiek moet er gezocht worden naar een nieuw lid van de pauken- en slagwerksectie, maar in het 135-jarig bestaan, zijn er maar 26 leden geweest. De mannen stellen extreem hoge eisen, maar door Covid-19 is alles nog ingewikkelder.

Bekijk bij:

De Koninklijke Republiek trailer en bijzonderheden

De Spaans-Nederlandse filmmaker Carmen Cobos kreeg exclusief toegang tot de slagwerk- en paukensectie van het Koninklijk Concertgebouworkest: door dirigent Bernard Haitink ooit omschreven als “De republiek van het slagwerk” vanwege hun speciale positie binnen het orkest..

Trailer van De Koninklijke RepubliekBekijk de trailer en de beste filmstills van de film De Koninklijke Republiekhttps://i1.ytimg.com/vi/QFUCCzD9iPo/hqdefault.jpg2022-12-19
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Filmmaker Carmen Cobos regisseerde eerder Cat Stories (2019), Samen (2019), Nelsons No5 (2015) en Imperfect harmony (2014).

De Koninklijke Republiek - Bioscopen, Tijden & Tickets

De Koninklijke Republiek in de bioscoop

Wil je De Koninklijke Republiek zien? Koop of huur de film hier:Een portret van de pauken- en slagwerksectie van het Koninklijk Concertgebouworkest.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In De Koninklijke Republiek krijgt de Spaans-Nederlandse filmmaker Carmen Cobos exclusief toegang tot een groep musici binnen het Koninklijk Concertgebouworkest: de slagwerk- en paukensectie. Ze spelen een ondersteunende rol, maar zijn absoluut onmisbaar. Nooit in de schijnwerpers, het publiek merkt ze vooral op tijdens luide muziekpassages. Maar er schuilt meer achter deze getalenteerde mannen dan je op het eerste gezicht zou denken. De vaardigheden van deze groep zijn zo divers en uniek, dat in het 135-jarig bestaan ??van het orkest slechts 26 musici virtuoos genoeg werden geacht om deel uit te kunnen maken van dit team. Hun speciale status geeft ze de vrijheid om hun eigen instrumenten te kiezen, hun eigen ruimte te beheren en de muziek op hun eigen manier te interpreteren. Daarom noemde de wereldberoemde dirigent Bernard Haitink ze “De republiek van het het slagwerk”. Het is een genoegen om de groep te leren kennen via deze prachtig vormgegeven documentaire. Om te ontdekken hoeveel ze van hun vak houden, hoeveel ze om hun instrumenten geven en hoezeer ze hun onderlinge verbondenheid waarderen. Maar de aankomende pensionering van de eerste paukenist dreigt hun verworven bestaan ??te verstoren. Een nieuw groepslid, dat hen op alle niveaus moet matchen, moet worden gevonden, wat extra druk voegt aan een seizoen dat al is ontsierd door Covid-19 en geannuleerde concerten. Boeiend en onderhoudend, De Koninklijke Republiek is een feelgoodfilm over vriendschap, vakmanschap en muziek.

Productiemaatschappij: Cobos Films B.V.