compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

De rode ziel

Voor alle leeftijden

Pitch van De rode ziel

De rode ziel filmstill

De rode ziel filmstill

Delen op facebook
De rode ziel
Nederlandse première: 23-11-2017
92 min,

In een land waar bijna geen familie ontkwam aan de terreur van de bloedige Sovjet-dictator Joseph Stalin zijn de trauma's nog steeds onverwerkt. Bovendien lijken veel Russen verscheurd door de vraag of Stalin een held was of een brute misdadiger.

De rode ziel trailer en bijzonderheden

Geselecteerd voor de IDFA Competition for Feature-Length Documentary en de IDFA Competition for Dutch Documentary.

Trailer van De rode zielBekijk de trailer en de beste filmstills van de film De rode zielhttps://i1.ytimg.com/vi/CQsaZ_PiA80/hqdefault.jpg2017-11-01
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Jessica Gorter is onder andere bekend als regisseur van de documentaires Piter en Ferryman Across the Volga.

De rode ziel - Bioscopen, Tijden & Tickets

De rode ziel in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je De rode ziel zien? Koop of huur de film hier:In deze documentaire onderzoekt Jessica Gorter hoe Rusland omgaat met de erfenis van Joseph Stalin. In een land waar bijna geen familie ontkwam aan de terreur van de Sovjet-dictator zijn de trauma's nog steeds onverwerkt.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Hoe komt het dat er nog zoveel Russen zijn die Stalin blijven verdedigen als held. De Rode Ziel legt de psyche bloot van de hedendaagse Rus en laat een wereld zien vol tegenstrijdigheden.

In het land waar nagenoeg geen enkele familie gevrijwaard is gebleven van Stalins terreur van honger, angst en geweld, is nooit iemand veroordeeld voor de misdaden begaan onder zijn bewind. Is Stalin een held die de Sovjet-Unie naar de overwinning heeft geleid? Of kan hij verantwoordelijk worden gesteld voor de miljoenen slachtoffers die onder zijn regime zijn gevallen? Tot op de dag van vandaag, meer dan 50 jaar na de dood van Jozef Stalin, zijn de inwoners van het huidige Rusland diep verdeeld over hoe om te gaan met pijnlijke herinneringen uit dit verleden. In een mozaïek van intieme portretten spreken gewone hedendaagse Russen over hun trauma’s, geworteld in een gewelddadig verleden. Verhalen van trots en pijn wisselen elkaar af. Nostalgische verhalen over hoe het land onder het communistisch ideaal floreerde, staan lijnrecht tegenover pijnlijke herinneringen aan honger, geweld en verraad. Niet zelden hebben deze tegenstrijdige zienswijzen zich verenigd in één persoon. Gaandeweg laat deze indringende film zien hoe het Sovjetverleden doorleeft in de huidige generaties en daarmee het Rusland van nu nog steeds bepaalt.

Cast & Regisseur