compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Films > De rode ziel

De rode ziel

Voor alle leeftijden

filmhuis

Pitch van De rode ziel
De rode ziel filmstill
De rode ziel filmstill
Delen op facebook
De rode ziel
Nederlandse première: 23-11-2017
92 min,
In een land waar bijna geen familie ontkwam aan de terreur van de bloedige Sovjet-dictator Joseph Stalin zijn de trauma's nog steeds onverwerkt. Bovendien lijken veel Russen verscheurd door de vraag of Stalin een held was of een brute misdadiger.
trailer en bijzonderheden over De rode ziel
Geselecteerd voor de IDFA Competition for Feature-Length Documentary en de IDFA Competition for Dutch Documentary.
Aanloop van De rode ziel
Jessica Gorter is onder andere bekend als regisseur van de documentaires Piter en Ferryman Across the Volga.
BioscoopAgenda van De rode ziel

De rode ziel in de bioscoop

Wil je De rode ziel zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


In deze documentaire onderzoekt Jessica Gorter hoe Rusland omgaat met de erfenis van Joseph Stalin. In een land waar bijna geen familie ontkwam aan de terreur van de Sovjet-dictator zijn de trauma's nog steeds onverwerkt.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Hoe komt het dat er nog zoveel Russen zijn die Stalin blijven verdedigen als held. De Rode Ziel legt de psyche bloot van de hedendaagse Rus en laat een wereld zien vol tegenstrijdigheden.

In het land waar nagenoeg geen enkele familie gevrijwaard is gebleven van Stalins terreur van honger, angst en geweld, is nooit iemand veroordeeld voor de misdaden begaan onder zijn bewind. Is Stalin een held die de Sovjet-Unie naar de overwinning heeft geleid? Of kan hij verantwoordelijk worden gesteld voor de miljoenen slachtoffers die onder zijn regime zijn gevallen? Tot op de dag van vandaag, meer dan 50 jaar na de dood van Jozef Stalin, zijn de inwoners van het huidige Rusland diep verdeeld over hoe om te gaan met pijnlijke herinneringen uit dit verleden. In een mozaïek van intieme portretten spreken gewone hedendaagse Russen over hun trauma’s, geworteld in een gewelddadig verleden. Verhalen van trots en pijn wisselen elkaar af. Nostalgische verhalen over hoe het land onder het communistisch ideaal floreerde, staan lijnrecht tegenover pijnlijke herinneringen aan honger, geweld en verraad. Niet zelden hebben deze tegenstrijdige zienswijzen zich verenigd in één persoon. Gaandeweg laat deze indringende film zien hoe het Sovjetverleden doorleeft in de huidige generaties en daarmee het Rusland van nu nog steeds bepaalt.