compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 1-6 t/m 7-6
Film van de week!
MENU

De verdwenen lijnen van Marlow Moss

Pitch

In De verdwenen lijnen van Marlow Moss besluit Marjorie Moss de Londense upperclass vaarwel te zeggen. Ze knipte haar haren af, droeg voortaan mannenkleren en veranderde haar naam in Marlow. In Parijs werkte samen met Mondriaan; de twee kunstenaars inspireerden elkaar over en weer.
Delen op facebook
De verdwenen lijnen van Marlow Moss
Nederland, 2022, 70 min,

bijzonderheden

Moss belandde in het Zeeuwse Biggekerke via haar geliefde, de schrijfster Netty Nijhoff die er – samen met haar echtgenoot Martinus – een vakantiehuisje had. Nu wordt het huis bewoond door de man die bijna alles erfde, journalist en schrijver Andreas Oosthoek. Schatbewaarder tegen wil en dank.

Het werk van Moss wordt inmiddels voor honderdduizenden euro’s geveild. Maar van veel schilderijen en beeldhouwwerken is onduidelijk waar ze zijn. In de jaren negentig is er in Arnhem nog een grote overzichtstentoonstelling geweest. Daarna wordt het troebel.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De verdwenen lijnen van Marlow Moss - Bioscopen, Tijden & Tickets

De verdwenen lijnen van Marlow Moss in de bioscoop

Wil je De verdwenen lijnen van Marlow Moss zien? Koop of huur de film hier:Marjorie Moss besloot ze de Londense upperclass vaarwel te zeggen. Ze knipte haar haren af, droeg voortaan mannenkleren en veranderde haar naam Marlow.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Cast & Regisseur