compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 44 29-10 t/m 4-11
Film van de week!
MENU

Der Brennende Acker

***1/20
Waardering: 3.8/5

Pitch

Een oude boer sterft en laat zijn twee zonen de boerderij na. Eén zoon is tevreden en blijft op de boerderij het werk van zijn vader voortzetten. De ander, Johannes, is ambitieus en wil graag rijk worden. Hij werkt zich in de huishouding van een rijk landheer in door diens secretaris te worden. Hij legt het aan met zowel de dochter van de landheer als met haar stiefmoeder, maar kiest toch de laatste bij het overlijden van de landheer, wetende dat de dochter bijna de hele erfenis nagelaten wordt en de stiefmoeder de zeggenschap zal krijgen over het 'duivelse veld'. Het duivelse veld is een grondstuk dat in de omgeving bekend staat als een mysterieus en onheilspellend gebied sinds er een gat is ontdekt dat leek te branden. Johannes weet dat er olie in de grond zit en heeft plannen het te exploiteren. Zijn plannen leiden schipbreuk maar niet voordat hij een aantal levens geruïneerd heeft.
Delen op facebook
Der Brennende Acker
Duitsland, 1922, 98 min,

bijzonderheden

Deze vroege, zwijgende film van Friedrich Wilhelm Murnau gold decennialang als verloren, maar in 1978 werd in de nalatenschap van een Italiaanse pater een vrijwel ongeschonden origineel gevonden.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Der Brennende Acker - Bioscopen, Tijden & Tickets

Der Brennende Acker in de bioscoop

Wil je Der Brennende Acker zien? Koop of huur de film hier:Plattelandsdrama over hebzucht en berouw.Meer films online, op DVD / BR


Amazon Prime Video

DVD algemeenBol.com pixel

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: arte, Deulig Film AG, Goron Film, Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF)

Cast & Regisseur

Alfred Abel

Ludwig von Lellewel
Eduard von Winterstein

Graf Rudenburg/Count Rudenburg
Lya De Putti

Gerda, Rudenburgs Tochter/Gerda, Rudenburg's daughter
Werner Krauss

Der alte Rog/Old Rog
Vladimir Gajdarov

Johannes Rog
F.W. Murnau

Regisseur