Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 15-2 t/m 21-2
WEB | mobiel
MENU
Home > Films > Der Untergang

Der Untergang

***1/20
Waardering: 3.3/5

Hitler und das Ende des 3. Reichs

Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweld

drama, filmhuis, oorlog

Pitch van Der Untergang
Bruno Ganz als Adolf Hitler
Bruno Ganz als Adolf Hitler
Der Untergang
Nederlandse première: 4-11-2004
Duitsland, 2004, 150 min,
Over de laatste dagen van Adolf Hitler in zijn Berlijnse bunker, verteld vanuit de optiek van Hitlers secretaresse Traudl Junge. Het Rode Leger heeft met grote overmacht Berlijn omringd, maar Hitler wil de stad in geen geval verlaten. Hij bevindt zich, na zijn 56e verjaardag te hebben gevierd, in een benauwende, uitzichtsloze situatie. De sfeer in de bunker wordt zo waarheidsgetrouw mogelijk weergegeven.
Genoeg van reclame? Klik hier!
bijzonderheden over Der Untergang
De opnamen van de film - met een budget van € 13.5 miljoen - werden in München en Sint-Petersburg gemaakt. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Joachim Fest en op talrijke ooggetuigenverslagen. In Duitse media werd uitvoerig gediscussieerd over de film, waarin Hitler niet meer zoals gebruikelijk een Engels sprekend monster is, maar een Beiers ratelende oude man, wiens wereld letterlijk ineenstort.
Aanloop van Der Untergang
Oliver Hirschbiegel regisseerde eerder ook Das Experiment (2001). Hoofdrolspeler Bruno Ganz speelde o.a. ook in Der Amerikanische Freund (1977), Nosferatu: Phantom der Nacht (1979), Der Himmel über Berlin (1987), Pane e tulipani (2000) en Luther (2003).
Recensies van Der Untergang
BioscoopAgenda van Der Untergang

Der Untergang in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Der Untergang zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 17 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Over de laatste dagen van Hitler in zijn Berlijnse bunker, verteld vanuit de optiek van Hitlers secretaresse Traudl Junge.Meer films op DVD / BR

Solden