compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 20-1 t/m 26-1
Film van de week!
MENU

Diaries, Notebooks and Sketches

Pitch

Chronologische niet gemonteerde aaneenschakeling van scènes die Mekas met zijn Bolex van 1964-1968 draait. Hij reageert erin direct op de hem omringende werkelijkheid: de stad New York, zijn vrienden en de natuur en maakt daarmee een fascinerend portret van de New Yorkse underground cultuur.
Delen op facebook
Diaries, Notebooks and Sketches
Verenigde Staten, 1969, 180 min,

bijzonderheden

Jonas Mekas is een van de belangrijkste Amerikaanse avant-gardefilmers en de uitvinder van het filmdagboek. Mekas wordt in 1922 geboren in Litouwen en schrijft daar later anti-Nazi en anti-soviet publicaties. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt vlucht hij, maar hij wordt gepakt en belandt in een Duits werkkamp.

In een naoorlogs displaced persons camp ziet hij The Search van Fred Zinneman, een film over mensen in een kamp als het zijne. Hij maakt zich kwaad over de gebrekkige analyse van de werkelijkheid in deze film. Als hij in 1949 samen met zijn broer Adolfas naar de Verenigde Staten wordt gestuurd huren ze meteen een Bolex en storten zij zich in de filmscene.

Mekas start het tijdschrift Film Culture, het Amerikaanse antwoord op Cahiers du Cinéma, en richt vervolgens Filmmakers’ Cooperative en Anthology Film Archives op, twee instituten voor avantgarde film. In 1961 begint hij met filmmaken. Walden is zijn eerste filmdagboek, later gevolgd door onder andere Lost, Lost, Lost (1975) en Zefiro Torna (1992).

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Diaries, Notebooks and Sketches - Bioscopen, Tijden & Tickets

Diaries, Notebooks and Sketches in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Diaries, Notebooks and Sketches zien? Koop of huur de film hier:
Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Cast & Regisseur

Andy Warhol

Zichzelf
Nico

Zichzelf
Mario Montez

Zichzelf
Jonas Mekas

Regisseur