compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Die Another Day

Die Another Day

***1/20
Waardering: 3.5/5

He's Never Been Cooler

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweld

actie

Pitch van Die Another Day
Die Another Day filmstill
Die Another Day filmstill
Delen op facebook
Die Another Day
Nederlandse première: 9-1-2003
Groot-Brittannië, Verenigde Staten, 2002, 123 min,
Geheimagent James Bond wordt ingezet om een landverrader te ontmaskeren en een oorlog met catastrofale gevolgen te voorkomen. Op het spoor van de slechteriken reist hij af naar IJsland, waar hij van dichtbij de geweldige kracht meemaakt van een nieuw wapen dat gebruikt wordt door de Noord-Koreaanse generaal Zao.
bijzonderheden over Die Another Day
Een opvallende cameorol is weggelegd voor Madonna, die naast een optreden in de clip van haar eigen titelsong een rolletje speelt als zwaardvechtinstructrice. Een lesbische instructrice, zo eiste Madonna, nadat ze erachter kwam dat ze de enige dame is die de superspion níet kust.
Lee Tamahori is de eerste niet-geheel-Britse regisseur die een Bondfilm mag regisseren.
Aanloop van Die Another Day
Tamahori begon zijn carrière als assistent-regisseur en werkte mee aan Nieuw Zeelandse producties. Na vervolgens zijn plafond als (succesvol) regisseur van commercials bereikt te hebben, schreef hij nog enkele afleveringen van tv-series op zijn naam en maakte vervolgens de overstap naar film. Hij debuteerde met Once were Warriors (1994) en maakte ook nog The Edge (1997), Mulholland Falls (1997) en Along Came a Spider (2001).