compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 43 24-10 t/m 30-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Die göttliche Ordnung

Die göttliche Ordnung

***1/20
Waardering: 3.8/5
Voor alle leeftijden

drama, filmhuis

Pitch van Die göttliche Ordnung
Delen op facebook
Die göttliche Ordnung
Nederlandse première: 14-9-2017
Zwitserland, 2017, 96 min,
In een Zwitsers dorp in 1971 lijkt de buitenwereld ver weg: er is dan ook weinig meegekregen van de sociale veranderingen in de wereld. Totdat de feministische golf het dorp bereikt en Nora begint te strijden voor het vrouwenkiesrecht.
trailer en bijzonderheden over Die göttliche Ordnung
Zwitserland was in 1971 een van de laatste Europese landen die het stemrecht openstelde voor vrouwen. In Nederland werd dit ingevoerd in 1920.
Aanloop van Die göttliche Ordnung
De Duitse hoofdrolspeler Marie Leuenberger heeft al een aardige staat van dienst en is actief sinds 2003. In Nederland hebben we haar nog niet eerder in de bioscoop kunnen zien.
BioscoopAgenda van Die göttliche Ordnung

Die göttliche Ordnung in de bioscoop

Wil je Die göttliche Ordnung zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een Zwitsers dorp in 1971 heeft weinig meegekregen van de sociale veranderingen in de wereld. Totdat de feministische golf het dorp bereikt en Nora begint te strijden voor het vrouwenkiesrecht. Met Marie Leuenberger.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Zwitserland, 1971. Nora is een jonge huisvrouw die samen met haar man en hun twee zonen in een rustig dorpje woont. Op het Zwitserse platteland hebben ze weinig meegekregen van de wereldwijde sociale onrusten in 1968. Het leven van Nora en de verhoudingen in hun dorp zijn dan ook onveranderd. Totdat de feministische beweging ook haar bereikt en ze begint op te komen voor het vrouwelijk stemrecht en daarbij ook de vrouwen uit het dorp weet te activeren.