compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 21-10 t/m 27-10
Film van de week!
MENU

Die Legende von Paul und Paula

***1/20
Waardering: 3.5/5

The Legend of Paul and Paula

Pitch

Oost-Berlijn. Paul en Paula hebben slechte ervaringen met de liefde gehad. Paul is financieel welvarend, maar heeft alle genegenheid voor zijn vrouw verloren. Paula leidt een moeilijk leven door zelf twee kinderen op te voeden. Ze ontmoeten elkaar en het is meteen passie. Het leven lijkt een droom wanneer ze samen zijn, maar de realiteit van Paul's leven dreigt gedroom te verstoren.
Delen op facebook
Die Legende von Paul und Paula
Oost-Duitsland, 1973, 105 min,

Die Legende von Paul und Paula trailer en bijzonderheden

De film werd opgedragen aan DEFA-regisseur Ingrid Reschke die tijdens voorbereidingen voor de film een tragisch auto-ongeluk kreeg, waarna Heiner Carow het project van haar overnam.
De film was politiek controversieel — zelfs politiekleider van Oost-Duitsland Erich Honecker moest zijn goedkeuring geven — en draaide slechts enkele weken in Oost-Duitse bioscopen, toch trok het meer dan drie miljoen kijkers en is daarmee het succesvolste DEFA-film: het heeft een beetje dezelfde status als Turks Fruit (1973) in Nederland.

Trailer van Die Legende von Paul und PaulaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Die Legende von Paul und Paulahttps://i1.ytimg.com/vi/fsEp3yMdYS8/hqdefault.jpg2020-03-25
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Heiner Crow liet al van zich horen met de korte documentaire "Martins Tagebuch" (1955), maar vestigde zijn naam echt als speelfilmregisseur met 'Die Russen kommen" (1968).
Angelica Domröse was al redelijk gevestigd als actrice met films als "Emilia Galotti" (1967) en "Já, spravedlnost" (1968), maar werd een superster na deze film.
Acteurs Winfried Glatzeder en Heidemarie Wenzel hadden de jaar ervoor zichzelf in de kijker gespeeld met hun rollen in de succesvolle "Zeit der Störche" (1971).

Die Legende von Paul und Paula - Bioscopen, Tijden & Tickets

Die Legende von Paul und Paula in de bioscoop

Wil je Die Legende von Paul und Paula zien? Koop of huur de film hier:De liefdesgeschiedenis van Paul (Winfried Glatzeder) en Paula (Angelica Domröse). Hij is bedrogen door zijn vrouw (Heidemarie Wenzel), zij de moeder van twee buitenechtelijke kinderen. Paula is meteen vol overgave, Paul enigszins gereserveerd, maar ook hij zal inzien dat dit de grote liefde is.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Künstlerische Arbeitsgruppe ''Berlin'', VEB DEFA-Studio für Spielfilme (a film by)

Cast & Regisseur