compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

Dogtooth

Pitch van Dogtooth

Dogtooth filmstill

Dogtooth filmstill

Delen op facebook
Dogtooth
Nederlandse première: 11-7-2024
Griekenland, 2010, 96 min,

Een stel ontspoorde ouders houdt hun drie schijnbaar na�eve jongvolwassen kinderen in isolatie. Ze mogen de ommuurde villa niet verlaten. In hun opvoeding krijgen ze beperkte informatie over een zogenaamd boosaardige buitenwereld en worden ze onderworpen aan vernederende spelletjes. Als de vader een jonge vrouw meebrengt om de zoon seksueel te bevredigen, vraagt deze op haar beurt een gunst aan één van de twee zusjes.

Dogtooth trailer en bijzonderheden

Film is voor het eerst uitgebracht in Nederland op 11-03-2010 en krijgt een re-release op 11-7-2024.

De film werd in een zo groot en itgestrekt huis, compleet met zwembad en enorme tuin.

De hele film is met slechts één lens opgenomen: een anamorfe lens met een brandpuntsafstand van 50 mm.

Trailer van DogtoothBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Dogtoothhttps://i1.ytimg.com/vi/0bYpMPXXsvI/hqdefault.jpg2024-07-15
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Yorgos Lanthimos regisseerde eerder Kynodontas (2009) en Kinetta (2005).

Dogtooth - Bioscopen, Tijden & Tickets

Dogtooth in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Vader, moeder en hun drie kinderen wonen aan de rand van een stad. Om het huis staat een hoog hek. De kinderen zijn nooit buiten dat hek geweest. Ze worden opgevoed, vermaakt, verveeld en getraind volgens de regels van hun ouders, zonder enige invloed van buitenaf. De kinderen geloven dat overvliegende vliegtuigen speelgoed zijn en zombies gele bloempjes. De enige die in het huis wordt toegelaten is Christina, bewaker in het bedrijf van vader. Hij regelt haar bezoekjes om tegemoet te komen aan de seksuele behoeftes van zijn zoon. De hele familie is dol op haar, vooral de oudste dochter. Op een dag geeft Christina haar een hoofdband cadeau met steentjes die oplichten in het donker. Ze vraagt er wel iets voor terug. Dogtooth verschijnt na 15 jaar opnieuw op het witte doek. De zwarte komedie van Yorgos Lanthimos (Kinds of Kindness, Poor Things, The Favourite, The Lobster) werd bij de premire in 2009 in Cannes bekroond met de Prix Un Certain Regard en betekende de internationale doorbraak voor de Griekse regisseur: de film won maar liefst twintig internationale prijzen en werd genomineerd voor een Oscar. Deze spraakmakende klassieker is deze zomer opnieuw te bewonderen in geheel gerestaureerde 4K-versie.

Productiemaatschappij: Avalon Productions, BFS Productions, Feelgood Entertainment, Filmfreak Distributie, Greek Film Center, Horsefly Productions, Kino International, MK2 Diffusion

Cast & Regisseur