compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Don't Worry, He Won't Get Far on Foot

Don't Worry, He Won't Get Far on Foot

***1/20
Waardering: 3.3/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarSeksGrof taalgebruikAngst

biografie, drama, filmhuis, komedie

Pitch van Don't Worry, He Won't Get Far on Foot
Don't Worry, He Won't Get Far on Foot: Joaquin Phoenix (John Callahan) en Jonah Hill (Donny)
Don't Worry, He Won't Get Far on Foot: Joaquin Phoenix (John Callahan) en Jonah Hill (Donny)
Delen op facebook
Don't Worry, He Won't Get Far on Foot
Nederlandse première: 14-6-2018
Verenigde Staten, 2018, 113 min,
Na een wilde nacht belandt de dranklustige John Callahan (Joaquin Phoenix) in de rolstoel. Zijn leven lijkt over. Maar dan gloort er nieuwe hoop aan de horizon als hij bij de Anonieme Alcoholisten John Jonah Hill ontmoet en ontdekt dat hij een talent heeft voor cartoons.
trailer en bijzonderheden over Don't Worry, He Won't Get Far on Foot
De echte John Callahan raakte op zijn 21e verlamd door een auto-ongeluk na een dag drinken. De chauffeur van de auto was een man waarmee hij op kroegentocht was geweest. Na zijn ongeluk begon Callahan met het maken van nogal brute cartoons die hij met een pen tussen twee knuisten maakte.
Aanloop van Don't Worry, He Won't Get Far on Foot
Gus Van Sant regisseerde eerder My Own Private Idaho. Joaquin Phoenix speelde onder meer in Johnny Cash-biografie Walk the Line (2005), Her (2013) en The Master (2012). Jonah Hill speelde onder andere in 21 Jump Street (2012) en The Wolf of Wall Street (2013).
Onze recensie
***00

Recensie Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot

Joaquin Phoenix en Jonah Hill in 'Don't Worry, He Won't Get Far on Foot' (c) 2018.
Na twee matig ontvangen films is Gus van Sant terug met een onderhoudende, maar ook tikje brave biopic over de Amerikaanse cartoonist John Callahan. ...lees de volledige recensie
BioscoopAgenda van Don't Worry, He Won't Get Far on Foot

Don't Worry, He Won't Get Far on Foot in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
John Callahan (Joaquin Phoenix) bruist van de levenslust, heeft een talent voor politiek incorrecte humor en een drankprobleem. Na een wilde feestnacht belandt hij voor de rest van zijn leven in een rolstoel. Vanuit een schijnbaar uitzichtloze situatie maakt John echter een vriend (Jonah Hill) voor het leven binnen een excentrieke AA-groep. Bovendien ontmoet hij de vrouw van zijn leven (Rooney Mara) en verwerft hij nationale faam en glorie met zijn schofferende cartoons. Gewapend met een stevige dosis sarcastische humor en snijdende eerlijkheid, wordt John een voorbeeld van levensvreugde.