Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 22-2 t/m 28-2
WEB | mobiel
MENU
Home > Films > Doof Kind

Doof Kind

***1/20
Waardering: 3.8/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruikAudiodescriptie beschikbaar

documentaire, filmhuis

Pitch van Doof Kind
Doof Kind: Tobias de Ronde (Tobias)
Doof Kind: Tobias de Ronde (Tobias)
Doof Kind
Nederlandse première: 1-3-2018
Nederland, Verenigde Staten, 2017, 71 min,
De dove Tobias leeft in een kooi van stilte, maar zit hierdoor absoluut niet met de pakken neer. Hij accepteert zijn doofheid volledig, en leidt horenden rond in zijn rijke, 'dove' taal en cultuur.
Genoeg van reclame? Klik hier!
trailer en bijzonderheden over Doof Kind
Doof Kind was de winnaar van de publieksprijs op het documentairefestival IDFA 2017
Aanloop van Doof Kind
Regisseur Alex de Ronde is de vader van Tobias de Ronde.
BioscoopAgenda van Doof Kind

Doof Kind in de bioscoop

Genoeg van reclame? Klik hier!
Synopsis distributeur
Doof Kind schetst een ontroerend portret van de aanstekelijke dove Tobias die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt.

Doof Kind schetst een ontroerend portret van de aanstekelijke dove Tobias die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt. Door het gebruik van familiefilmpjes zien we hoe Tobias opgroeit. Hij onderhoudt een innige relatie met zijn iets oudere, horende broer, Joachim. Samen blikken ze terug op hun jeugd. Communicatie met de horende wereld is moeizaam, maar Tobias’ verblijf op Gallaudet University in Washington D.C. – de enige dovenuniversiteit ter wereld – voelt paradijselijk aan. De film laat zien hoe een handicap zomaar in een rijke cultuur kan veranderen en andersom. Tobias weet die twee werelden slim met elkaar te verbinden: als docent Nederlandse Gebarentaal leert hij horende studenten zijn taal en cultuur kennen. De onvoorwaardelijke acceptatie van zijn doofheid biedt gelegenheid tot het aan de orde stellen van allerhande vragen, die variëren van de problemen van het grootbrengen van een doof kind en de effecten daarvan op de overige gezinsleden tot aan de soms absurde gevolgen van een gehandicaptenstatus.

Doof Kind is de winnaar van de publieksprijs IDFA 2017. Doof Kind schetst een ontroerend portret van de aanstekelijke dove Tobias die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt.