compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 41 14-10 t/m 20-10
Film van de week!
MENU

Doof Kind

***1/20
Waardering: 3.8/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruikAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van Doof Kind

Delen op facebook
Doof Kind
Nederlandse première: 1-3-2018
Nederland, Verenigde Staten, 2017, 71 min,

De dove Tobias leeft in een kooi van stilte, maar zit hierdoor absoluut niet met de pakken neer. Hij accepteert zijn doofheid volledig, en leidt horenden rond in zijn rijke, 'dove' taal en cultuur.

Bekijk bij:

Cinemember

Doof Kind trailer en bijzonderheden

Doof Kind was de winnaar van de publieksprijs op het documentairefestival IDFA 2017

Trailer van Doof KindBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Doof Kindhttps://i1.ytimg.com/vi/9XxWk7a4QTg/hqdefault.jpg2017-12-11
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Alex de Ronde is de vader van Tobias de Ronde.

Doof Kind - Bioscopen, Tijden & Tickets

Doof Kind in de bioscoop

Wil je Doof Kind zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


De dove Tobias leeft in een kooi van stilte, maar zit hierdoor absoluut niet met de pakken neer. Documentaire over een jongen die van zijn handicap zijn kracht heeft gemaakt.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Doof Kind schetst een ontroerend portret van de aanstekelijke dove Tobias die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt.

Doof Kind schetst een ontroerend portret van de aanstekelijke dove Tobias die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt. Door het gebruik van familiefilmpjes zien we hoe Tobias opgroeit. Hij onderhoudt een innige relatie met zijn iets oudere, horende broer, Joachim. Samen blikken ze terug op hun jeugd. Communicatie met de horende wereld is moeizaam, maar Tobias’ verblijf op Gallaudet University in Washington D.C. – de enige dovenuniversiteit ter wereld – voelt paradijselijk aan. De film laat zien hoe een handicap zomaar in een rijke cultuur kan veranderen en andersom. Tobias weet die twee werelden slim met elkaar te verbinden: als docent Nederlandse Gebarentaal leert hij horende studenten zijn taal en cultuur kennen. De onvoorwaardelijke acceptatie van zijn doofheid biedt gelegenheid tot het aan de orde stellen van allerhande vragen, die variëren van de problemen van het grootbrengen van een doof kind en de effecten daarvan op de overige gezinsleden tot aan de soms absurde gevolgen van een gehandicaptenstatus.
Doof Kind is de winnaar van de publieksprijs IDFA 2017. Doof Kind schetst een ontroerend portret van de aanstekelijke dove Tobias die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt.

Cast & Regisseur

Nieuws over Doof Kind