compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Drømmeland

Drømmeland

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGrof taalgebruikAngst

documentaire, filmhuis

Pitch van Drømmeland
Drømmeland filmstill
Drømmeland filmstill
Delen op facebook
Drømmeland
Nederlandse première: 28-3-2019
Nederland, 2019, 72 min,
Nils is 60 en besluit zijn droom om in vrijheid in de ruige Noorse bergen te leven echt te gaan doen, maar zijn mobieltje gaat zijn leven nog meer beheersen dan het al eerder deed.
trailer en bijzonderheden over Drømmeland
De regisseur ontmoette tijdens rondreizen in Noorwegen bij toeval de zoon van Nils en zo kwam het spanningsveld tussen leven in volledige vrijheid en in afzondering en de behoefte aan contact van zijn vader.
Aanloop van Drømmeland
Eerste lange documentaire van Joost van der Wiel, eerder maakte hij de korte documentaire Het Kind is Groot (2012) en de tv-documentaire "De Hoeder" (2016).
BioscoopAgenda van Drømmeland

Drømmeland in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Wanneer de 60-jarige Nils zijn toevlucht neemt in de ruige Noorse bergen, op zoek naar een onafhankelijk leven in harmonie met de natuur, wordt hij geconfronteerd met zijn onbeheersbare behoefte aan menselijk contact.

De 60-jarige Nils verlangt naar een onafhankelijk leven in harmonie met de natuur en neemt zijn toevlucht in een kleine houten hut in de bergen in Noorwegen. Ondanks zijn poging om afstand te nemen van de moderne maatschappij neemt hij zijn mobiele telefoon mee. Daar, omringd door de ruige Noorse wildernis, wordt Nils geconfronteerd met zijn verlangen naar menselijk contact. De behoefte om zijn isolement via zijn mobieltje te delen met de buitenwereld blijkt onweerstaanbaar. Deze documentaire observeert hoe Nils de balans probeert te vinden tussen het contact met zichzelf, de natuur en de buitenwereld.