compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 2-12 t/m 8-12
Film van de week!
MENU

Dune

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst

Pitch van Dune

Timothée Chalamet (Paul Atreides) en Rebecca Ferguson (Lady Jessica)

Timothée Chalamet (Paul Atreides) en Rebecca Ferguson (Lady Jessica)

Delen op facebook
Dune
Nederlandse première: 16-9-2021
Canada, Hongarije, Verenigde Staten, 2021, 156 min,

In Dune is de jonge edelman Paul Atreides zeer begaafd en is voorbestemd, maar ontdekt dit pas wanneer hij een reis onderneemt naar de gevaarlijkste planeet in het universum om de toekomst van zijn gezin en de mensheid veilig te stellen. Dit alles tegen de achtergrond van een oplopende strijd tussen kwaadaardige krachten over de exclusieve voorraad van de planeet, maar de eigen angst overwinnen blijkt de grootse vijand.

Bekijk bij (vanaf 26-1-2022):

Dune trailer en bijzonderheden

Speelfilmbewerking van de sciencefictionroman van Frank Herbert.
Componist Hans Zimmer is een grote fan van de roman Dune en werkte voor het eerst niet samen met Christopher Nolan aan de score van Tenet (2020) om de handen vrij te hebben voor deze film de muziek te componeren.
Er wort ook gewerkt aan het tweede deel en verfilming van het verhaal.

Trailer van DuneBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Dunehttps://i1.ytimg.com/vi/XBr6g_uaCLs/hqdefault.jpg2020-09-11
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Denis Villeneuve regisseerde eerder Arrival en Blade Runner 2049 (2019), voor beide was hij genomineerd voor een Oscar.
Timothée Chalamet was genomineerd voor OScar voor zijn rol in Call Me by Your Name (2017), gooide ook hoge ogen met Lady Bird (2017) en Beautiful Boy (2018).
Regisseur Denis Villeneuve is de derde regisseur die zich waagt aan de verfilming van het roman: Alejandro Jodorowsky probeerde het in de jaren '70 en mislukte heldhaftig wat te zien is in Jodorowsky's Dune (2013), het lukte wel regisseur David Lynch om het verhaal naar het witte doek te brengen als Dune (1984), maar filmcritici waren niet echt gecharmeerd van het resultaat.

Dune - Bioscopen, Tijden & Tickets

Dune in de bioscoop


Ook te zien:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

De voor een Oscar genomineerde Denis Villeneuve (Arrival, Blade Runner 2049) regisseert Dune, naar de gelijknamige bestseller van Frank Herbert.
Dune vertelt het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd. Hij moet naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen. Intussen wordt er door kwaadaardige mogendheden hevig gestreden om de kostbare grondstof van de planeet, een stof die alleen daar te winnen is en in staat is het menselijk vermogen te vergroten. Alleen degenen die hun angst weten te overwinnen zullen overleven.

Productiemaatschappij: Legendary Entertainment, Villeneuve Films, Warner Bros.

Cast & Regisseur

Timothée Chalamet

Paul Atreides
Rebecca Ferguson

Lady Jessica
Jason Momoa

Duncan Idaho
Zendaya

Chani
Charlotte Rampling

Gaius Helen Mohiam
Dune poster

Nieuws over Dune