compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU

El Cid - De Legende

***00
Waardering: 3/5

El Cid - La Leyenda

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweld

Pitch van El Cid - De Legende

El Cid - De Legende filmstill

El Cid - De Legende filmstill

Delen op facebook
El Cid - De Legende
Nederlandse première: 14-10-2004
Spanje, 2003, 90 min,

Rodrigo Díaz de Vivar, zoon van een Castiliaanse edelman, trekt er samen met zijn vriend Don Sancho op uit om te strijden tegen de vijanden van de Spaanse koning van Castilië, en vooral tegen de gehate Ben Yussuf, de aartsvijand. Rodrigo groeit uit tot een held die uiteindelijk wereldberoemd wordt als de legendarische veldheer 'El Cid'.

bijzonderheden

De film won in 2004 de Spaanse filmprijs in de categorie 'Beste Animatie Film', maar in vergelijking met de gestroomlijnde Disney-figuren zien de figuren in 'El Cid' eruit als Michelin-mannetjes met veel te kleine hoofdjes. De schilderachtige landschappen zijn daarentegen van uitzonderlijke schoonheid en met veel oog voor detail gemaakt.
El Cid (van het Arabische 'As-Sid', oftewel 'heer') was de bijnaam van Rodrigo (Ruy) Díaz de Vivar. Deze legendarische Spaanse edelman leefde van 1043 tot 1099 en speelde een grote rol in het verdrijven van de Moren van het Iberische schiereiland.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

El Cid - De Legende - Bioscopen, Tijden & Tickets

El Cid - De Legende in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je El Cid - De Legende zien? Koop of huur de film hier:Rodrigo Díaz de Vivar, de zoon van een Castiliaanse edelman, trekt er samen met zijn vriend Sancho op uit om te strijden tegen de vijanden van de koning.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Castelao Producciones S.A.