compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 26 30-6 t/m 6-7
Film van de week!
MENU

Elegy of a Voyage

***00
Waardering: 3/5

Elegia dorogi

Pitch

Een reisverslag dat begint in St. Petersburg en eindigt in Museum Boijmans Van Beuningen te Rotterdam bij een schilderij van Pieter Saenredam. De beelden van de reis worden begeleid door de stem van Sokoerov, die vertelt wat hij ziet. Schilderachtige scènes, waarvan compositie en kleur worden bepaald door het gebruik van filters en speciale lenzen.
Delen op facebook
Elegy of a Voyage
Frankrijk, 2001, 48 min,

bijzonderheden

Een voorstudie voor Sokurovs film Russian Ark (2002), waarin de kijker wordt meegenomen door twee gidsen op een reis door het Winterpaleis in het 19e eeuwse St.-Petersburg.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Aleksandr Sokoerov (1951) staat wereldwijd bekend om zijn pure, compromisloze cinema. Hij maakte zo'n dertig lange films en vele korte films en documentaires. Met zijn videofilms was Sokoerov in 1998 Film Maker in Focus in Rotterdam. Hij regisseerde onder meer Moscow Elegy (1987) en Mother and Son (1997).

Elegy of a Voyage - Bioscopen, Tijden & Tickets

Elegy of a Voyage in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Elegy of a Voyage zien? Koop of huur de film hier:Een reisverslag dat begint in St. Petersburg en eindigt in Museum Boijmans Van Beuningen te Rotterdam bij een schilderij van Pieter Saenredam.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: arte France Cinéma, Bereg Productions, Idéale Audience, The Kasander Film Company

Cast & Regisseur