compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 05 2-2 t/m 8-2
Film van de week!
MENU

Enfant Terrible

***00
Waardering: 3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarSeksGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Enfant Terrible

Enfant Terrible filmstill

Enfant Terrible filmstill

Delen op facebook
Enfant Terrible
Nederlandse première: 9-9-2021
Duitsland, 2020, 134 min,

In Enfant Terrible wordt het turbulente leven van popster-regisseur Rainer Werner Fassbinder en zijn ambitie om de beste regisseur van Duitsland te worden gereconstrueerd. Hij is wispelturig, koppig en zeer ondiplomatiek in zijn jacht naar roem.

Bekijk bij:

Enfant Terrible trailer en bijzonderheden

Rainer Werner Fassbinder noemt de naam van Jean-Luc Godard meermaals. Godard was een van de belangrijkste invloeden van het werk van Fassbinder.

Oliver Masucci was 52 toen hij in deze film speelde, wat hem 15 jaar ouder maakt dan Rainer Werner Fassbinder zelf, die op 37-jarige leeftijd stierf.

De openingstitels van de film worden op verschillende posities en voor verschillende kleuren getoond, wat de stijl van de openingstitels van verschillende Rainer-Werner-Fassbinder-films imiteert, waaronder Die bitteren Tränen der Petra von Kant (1972).

Trailer van Enfant TerribleBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Enfant Terriblehttps://i1.ytimg.com/vi/psa9m_cBsU8/hqdefault.jpg2021-01-18
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Eva Mattes, die Brigitte Mira speelt in deze film, speelde in de jaren 70 ook in een paar films van Rainer Werner Fassbinder, waaronder In einem "Jahr mit 13 Monden" (1978), "Fontane Effi Briest" (1974) en "Die bitteren Tränen der Petra van Kant" (1972).

Synopsis distributeur

Biopic van de legendarische Duitse filmmaker Rainer Werner Fassbinder.

Enfant Terrible volgt het leven en carrière van Rainer Werner Fassbinder. Seks, drugs, radicale ideeën en hoogoplopende ruzies. Er zijn weinig cineasten die de enfant terrible-stempel meer verdienen dan Fassbinder. De nadruk in de film ligt op zijn periode in de jaren '70 toen hij volledig geobsedeerd was door film en zijn ambitie om één van de beste regisseurs ooit te worden.

Productiemaatschappij: arte, Bavaria Filmproduktion, Bayerischer Rundfunk (BR), Westdeutscher Rundfunk (WDR), X-Filme Creative Pool

Cast & Regisseur

André Hennicke

Transvestit Carlotta
Christian Berkel

Interviewer
Detlef Bothe

Wally Bockmayer
Eva Mattes

Brigitte Mira
Antoine Monot Jr.

Peter Berling
Oskar Roehler

Regisseur