compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 45 7-11 t/m 13-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Everest: De Jonge Yeti (NL)

Everest: De Jonge Yeti (NL)

***1/20
Waardering: 3.8/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweldGrof taalgebruikAudiodescriptie beschikbaar

animatie, avontuur, familiefilm, fantasy, komedie

Pitch van Everest: De Jonge Yeti (NL)
Everest: De Jonge Yeti (NL) filmstill
Everest: De Jonge Yeti (NL) filmstill
Delen op facebook
Everest: De Jonge Yeti (NL)
Nederlandse première: 9-10-2019
China, Verenigde Staten, 97 min,
Als tienermeisje Yi een jonge Yeti ontdekt besluit zij samen met haar vrienden Jin en Peng hem “Everest” te noemen. Vervolgens gaan ze op een avontuur om dit magische wezen te herenigen met zijn familie. Maar ze moeten wel uit handen blijven van de vijanden die Yeti willen vangen.
trailer en bijzonderheden over Everest: De Jonge Yeti (NL)
De film is gemaakt door dezelfde producent als "Hoe tem je een draak" (2010)
Aanloop van Everest: De Jonge Yeti (NL)
Tara Hetharia heeft de stem van Yi ingesproken, de actrice is ook wel bekend van 'Spangas' (2014) en de film "Pestkop" (2017). Ook is acteur Roben Mitchell te horen in de film als de stem van Jin. Hij is vooral bekend van de film Gek van Oranje (2017) de serie 'Flikken Maastricht' (2017)
BioscoopAgenda van Everest: De Jonge Yeti (NL)

Everest: De Jonge Yeti (NL) in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.


Synopsis distributeur
Met Everest: De Jonge Yeti nemen DreamWorks Animation en Pearl Studio je mee op een episch avontuur dat zich over meer dan 3000 kilometer uitstrekt, van de straten van Shanghai tot aan de adembenemende sneeuwlandschappen van de Himalaya.

Als tienermeisje Yi (Tara Hetharia) een jonge Yeti ontdekt op het dak van haar flatje in Shanghai, besluit zij samen met haar ondeugende vrienden Jin (Roben Mitchell) en Peng (Matheu Hinzen) hem “Everest” te noemen. Vervolgens gaan ze op een epische speurtocht om dit magische wezen te herenigen met zijn familie op het hoogste punt van de aarde.? ?Maar om Everest weer thuis te krijgen moeten de vrienden er wel in slagen om zoöloge Dr. Zara (Sarah Paulson / Kim van Kooten) en zakenman Burnish (Derek de Lint), die koste wat kost een Yeti wil vangen, telkens een stap voor te blijven.