compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

Everything - The Real Thing Story

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar

Pitch van Everything - The Real Thing Story

Everything - The Real Thing Story filmstill

Everything - The Real Thing Story filmstill

Delen op facebook
Everything - The Real Thing Story
Nederlandse première: 29-10-2020
Verenigd Koninkrijk, 2019, 94 min,

In Everything - The Real Thing Story wordt de reis van de pionierende Britse soul- en funkband The Real Thing verteld die zich probeerde aan het racisme van de jaren '70 in Groot Brittanië te ontworstelen en uiteindelijk als eerste volledig zwarte Britse band de nummer 1 positie wist te bereiken. Van zoetige funk-nummers als 'You to Me Are Everything' tot protest-soul als Children of the Ghetto.

Bekijk bij:

Amazon Prime Video

Everything - The Real Thing Story trailer en bijzonderheden

Eddie Amoo stierf tijdens de productie van de documentaire, 73 jaar oud.

Liverpool speelt een belangrijke rol in de Britse pop-muziek, de jaren '60 werden beheerst door The Beatles uit Liverpool, de jaren '70 door The Real Thing uit Liverpool en de jaren '80 door Frankie Goes To Hollywood, ook uit Liverpool.

De band The Real Thing ontstond uit de band The Chants met zanger Eddie Amoo, deze werd enigszins ontdekt door The Beatles, en hun manager boekte hun vaak als een soort intermezzo-act en traden ze samen op met de Fab-four. The Chants had hitjes (1963-1969).
De jongere broer zanger Eddie Amoo vormt dan samen met Ray Lake, Kenny Davis en Dave Smith The Real Thing met Eddie als een soort mentor. In 1975 vervangt Eddie Kenny Davis en krijgen ze een echte kans op een doorbraak als achtergrond- en voorprogrammagroep van tiener-idool David Essex. Uiteindelijk scoort The Real Thing in de zomer van 1976 een top-1-hit met 'You to Me Are Everything'.

Trailer van Everything - The Real Thing StoryBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Everything - The Real Thing Storyhttps://i1.ytimg.com/vi/VC9BoucxENw/hqdefault.jpg2020-08-20
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Simon Sheridan werd vooral bekend als schrijver en maakte eerder de documentaire gebaseerd op een boek van hem "Respectable - The Mary Millington Story" (2016)

Everything - The Real Thing Story - Bioscopen, Tijden & Tickets

Everything - The Real Thing Story in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Everything - The Real Thing Story zien? Koop of huur de film hier:


Amazon Prime Video

De 'andere' vier jongens uit Liverpool, door de Britse tabloids 'the black Beatles' genoemd, vertellen hun ongelooflijke verhaal van de stoere straten van Toxteth in de jaren '70 tot de felle lichten van New York.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Documentaire over hoe Groot-Brittannië in de jaren ’70 werd verdeeld door raciale spanningen, terwijl tegelijkertijd de ‘andere Fab Four’ uit Liverpool, The Real Thing, de eerste ‘zwarte’ band ooit werd die een nummer 1-hit scoorde.

Documentaire over hoe Groot-Brittannië in de jaren ’70 werd verdeeld door raciale spanningen, terwijl tegelijkertijd de ‘andere Fab Four’ uit Liverpool, The Real Thing, de eerste ‘zwarte’ band ooit werd die een nummer 1-hit scoorde.
Door de Britse tabloids 'de zwarte Beatles' genoemd, vertellen de 'andere' vier jongens uit Liverpool hun ongelooflijke verhaal: van de gevaarlijke straten van Toxteth tot de spotlights van New York als de baanbrekende miljoenenverkopende soul en funk band van Groot-Brittannië. Tegen de achtergrond van vooroordelen en politieke onrust in de jaren zeventig was The Real Thing de eerste volledig ‘zwarte’ Britse band die de nummer 1-positie bereikte in de Britse hitlijsten, met het alom geliefde 'You To Me Are Everything'. Andere hits als 'Can't Get By Without You', 'You’ll Never Know What You’re Missing' en 'Can You Feel the Force' zetten de dansvloer in vuur en vlam, maar hun meest trotse moment was het componeren van het opwindende 'Children of the Ghetto '- het allereerste protestlied dat de benarde situatie van zwarte immigranten in Groot-Brittannië behandelt. Het enorme succes van de groep wordt echter getemperd door racisme, drugsverslaving en zelfmoord; voor het eerst onthullen originele bandleden Eddy Amoo, Chris Amoo en Dave Smith de meedogenloos eerlijke waarheid. De film zal haar Benelux-première beleven op het Film Festival Gent (13-24 oktober).

Productiemaatschappij: Baker Street MM Productions

Cast & Regisseur

Ray Lake

Self (archive footage)
Everything - The Real Thing Story poster