compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 1-6 t/m 7-6
Film van de week!
MENU

Femi

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngstDrugs en alcoholmisbruikAudiodescriptie beschikbaar

Pitch

Wanneer de geboorte van zijn eerste kind nadert moet de 21-jarige mentaal instabiele Dennis (Yannick Jozefzoon) het verlies van zijn jonggestorven Nigeriaanse vader onder ogen komen om met zichzelf in het reine te komen.
Delen op facebook
Femi
Nederlandse première: 29-9-2022
Nederland, 2021, 83 min,

Bekijk bij:

meJaneAmazon Prime Video

Femi trailer

Trailer van FemiBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Femihttps://i1.ytimg.com/vi/ytjM3mhPP0g/hqdefault.jpg2022-08-22
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Femi - Bioscopen, Tijden & Tickets

Femi in de bioscoop

Wil je Femi zien? Koop of huur de film hier:


meJane Amazon Prime Video


Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Geteisterd door suïcidale gedachten trekt de 21-jarige Dennis weer terug in bij zijn moeder Thea in Eindhoven. Zijn hoogzwangere ex-vriendin Asha mag hij vanwege een woede-uitbarsting niet meer zien, en Dennis’ aanstaande vaderschap maakt veel oud zeer los. Zestien jaar geleden was hij getuige van zijn vaders zelfmoord, en door de naderende geboorte van zijn eigen zoon wordt de strijd tussen Dennis’ innerlijke demonen alsmaar heftiger.
Terugkeren naar zijn Eindhovense roots leek aanvankelijk een goed idee, maar zijn verhuizing blijkt juist averechts te werken: Dennis’ agressieve gedrag steekt opnieuw de kop op, en doet hem verder afdrijven van de mensen waar hij van houdt. Ten einde raad ziet Dennis nog maar één uitweg om zijn naasten te ontlasten: hij laat zich vervloeken met een voodoo-spreuk van een Nigeriaanse priester. Hoe meer Dennis’ lichaam geconsumeerd wordt door de vloek, hoe helderder zijn geest wordt: om zijn ongeboren zoon te beschermen moet hij een groot offer brengen. Femi is een intens speelfilmdebuut van regisseur Dwight Fagbamila, met in de hoofdrol een indrukwekkende Yannick Jozefzoon als de zwaar getormenteerde Dennis.

Productiemaatschappij: Studio Ruba (Nederland)