compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 24-9 t/m 30-9
Film van de week!
MENU

Fickende Fische

****0
Waardering: 4/5

Pitch

De 15-jarige Nina en de 16-jarige Jan ontmoeten elkaar op straat en worden stapelverliefd. Jan moet de loden last met zich meedragen dat hij HIV heeft gekregen door een bloedtransfusie. Ze breken samen uit hun alledaagse leventje en zoeken een paradijs voor zichzelf. Ondertussen worstelen ze met de vraag of vissen echte seks hebben.
Delen op facebook
Fickende Fische
Duitsland, 2002, 103 min,

bijzonderheden

Tino Mewes en Sophie Rogall spelen hun rollen zeer overtuigend naturel, ingetogen waar nodig. Jans fantasieën over de onderwaterwereld worden poëtisch in beeld gebracht en begeleid door een stemmige elektronische score van Tom Deininger and Sten Servaes. Ze worden afgewisseld met nauwkeurig geobserveerde alledaagse scènes. Het aardige is om te zien hoe Jans fantasieën zich ontwikkelen. Nina dringt geleidelijk in zijn droomwereld binnen en een en ander culmineert in een metaforisch op te vatten treurig én hoopvol einde. De film levert uiteindelijk een pleidooi voor durf en avontuur, of zoals Jan en Nina het eensgezind uitdrukken: ''wachten op de dood is vreselijk, maar wachten op het leven ook''.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Almut Getto

Fickende Fische - Bioscopen, Tijden & Tickets

Fickende Fische in de bioscoop

Wil je Fickende Fische zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Tieners Jan en Nina breken uit hun alledaagse leventje en zoeken een paradijs voor zichzelf. Ondertussen worstelen ze met de vraag of vissen echte seks hebben.Meer films online, op DVD / BR


Amazon Prime Video

DVD algemeenBol.com pixel

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Icon Film