compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

Filmmarathon november 2018

***1/20
Waardering: 3.8/5

Marathon

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van Filmmarathon november 2018

Pierre Bokma (Meinoud Rost van Tonningen)

Pierre Bokma (Meinoud Rost van Tonningen)

Delen op facebook
Filmmarathon november 2018
Nederlandse première: 8-3-2018
Nederland, 2018, 123 min,

Voor de tweede keer organiseert de Kunststichting Vught een filmmarathon in Theater de Speeldoos. In het kader van ‘Het jaar van het verzet’, is Kunststichting Vught een samenwerking aangegaan met Nationaal Monument Kamp Vught. Samen hebben zij de volgende films binnen het thema ‘Verzet’ geprogrammeerd: Die Fälscher, Bankier van het Verzet en Woman in Gold.

Filmmarathon november 2018 trailer en bijzonderheden

De bankfraude was uiterst risicovol. De bankdirecteur was namelijk niemand anders dan Meinoud Rost van Tonningen, de meest beruchte Nederlandse NSB'er, hier gespeeld door Pierre Bokma. Zijn vrouw Florrie - ook de Zwarte Weduwe genoemd - bleef zijn gedachtegoed trouw tot haar dood.

Trailer van Filmmarathon november 2018Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Filmmarathon november 2018https://i1.ytimg.com/vi/eg5El9N03Fs/hqdefault.jpg2018-03-08
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Joram Lürsen regisseerde Alles is liefde in 2007.

Synopsis distributeur

Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld.

Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van het bankier van het verzet.
Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld.

Productiemaatschappij: Dutch FilmWorks (DFW), Galaxy Studios, Mollywood, Nanook Entertainment, Netherlands Film Production Incentive, NL Film, Sparks fx, Zilvermeer Productions

Cast & Regisseur

Pierre Bokma

Meinoud Rost van Tonningen
Barry Atsma

Walraven van Hall
Jacob Derwig

Gijs van Hall
Raymond Thiry

van den Berg
Joram Lürsen

Regisseur

Nieuws over Filmmarathon november 2018