compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 29-9 t/m 5-10
Film van de week!
MENU

Garden of Life

Voor alle leeftijden

Pitch van Garden of Life

Garden of Life filmstill

Garden of Life filmstill

Delen op facebook
Garden of Life
Nederlandse première: 31-5-2018
Nederland, 2017, 72 min,

Van wereldreiziger naar tuinliefhebber: Alzheimer kan de wereld klein maken. We volgen Leo, die zijn verslechterende bewustzijn met volle overgave wijdt aan het tuinieren.

Garden of Life trailer en bijzonderheden

Hoofdpersoon Leo is de schoonvader van filmmaker Marco Niemeijer.

Trailer van Garden of LifeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Garden of Lifehttps://i1.ytimg.com/vi/b95krMwEEKY/hqdefault.jpg2018-04-13
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Documentairemaker Marco Niemeijer bracht in 2015 Little Angels uit, een documentaire over de nasleep van de holocaust.

Synopsis distributeur

Een bijzonder, puur en ontroerend portret van een oude man die zijn einddagen doorbrengt in zijn tuin.

De oude man en de tuin. Een bijzonder, puur en ontroerend portret van een oude man die zijn einddagen doorbrengt in zijn tuin. Alzheimer heeft van de wereldreiziger een beschouwende tuinman gemaakt. Terwijl de seizoenen verglijden, keert Leo langzaam weer terug naar het begin. Alsof je het omgekeerde proces van het opgroeien van een kind van nabij meemaakt, versterkt door het verkleuren en kaal worden van de natuur. ‘Planten doen allemaal hun best’, legt Leo uit aan het begin van de zomer, terwijl zijn handen onderzoekend glijden langs een manshoge struik, ‘Ze zijn net als kleine kinderen. Wees aardig, wees zacht, maar verwacht geen dingen waaraan ze niet kunnen voldoen.’ Meerdere malen op een dag maakt Leo een ronde langs de bloemen en struiken en inspecteert zorgvuldig iedere verandering. Hij voelt aan blaadjes, volgt met zijn handen kronkelende stammen naar hun oorsprong en verwijdert aandachtig, takje voor takje, alles wat plaats moet maken voor nieuwe groei. Gefascineerd door de tederheid waarmee Leo omging met de planten en bloemen en hoe dat samen viel met zijn Alzheimer en het verlies van controle over zijn leven, besloot bekroond filmmaker Marco Niemeijer zijn schoonvader een jaar lang te filmen in zijn tuin. De ex-leraar weet zijn eigen situatie in het begin nog vaak raak en poëtisch te duiden. ‘Eigenlijk ben ik een vluchteling’. Terwijl ook dat minder wordt en de verwarring en aftakeling toenemen, ontkom je toch ook niet aan een gevoel van schoonheid en verbondenheid van onszelf met de natuur. In al zijn intimiteit staan Leo en de tuin voor iets groters. Een hele bijzonder film. Over het langzame verdwijnen van oude mensen en hoe we hierin verbonden zijn met de natuur.

Productiemaatschappij: seriousFilm

Cast & Regisseur