compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU

Geluk is als Glas

Voor alle leeftijden

Pitch

Documentaire over de 17e-eeuwse Nederlandse filosoof Baruch Spinoza in Den Haag. Hij wijdde in zijn geschriften veel aandacht aan het wezen van de mens en zijn begeerte. Aan de hand van een aantal van zijn uitspraken wordt nu de vraag gesteld in hoeverre rijkdom een voorwaarde is voor persoonlijk geluk.
Delen op facebook
Geluk is als Glas
Nederland, 2001, 90 min,

bijzonderheden

Zowel een voormalig miljonair als een bordeelhouder, een danseres en een Somalische vluchteling vertellen over wat hun voornaamste drijfveer is: geestelijke of materiële rijkdom.
Peter Lataster is de kleinzoon van de beroemde Amsterdamse beeldhouwer Frits van Hall (1899-1945).

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Peter Lataster (1955) studeerde aan de Hochschule für Film und Fernsehen in Potsdam. Hij is werkzaam als cameraman en co-regisseur van documentaires. Hij was cameraman bij de films Mijn Franse Tante Gazeuse en Falling Angels.
Petra Lataster-Czisch (DDR, 1954) voltooide in 1978 haar studie aan de Hochschule für Film und Fernsehen in Potsdam. Ze is werkzaam als schrijfster en als co-regisseuse van documentaires. De documentaire "Verhalen van een rivier", die zij samen met haar echtgenoot Peter Lataster vervaardigde, werd in 1994 bekroond met een Gouden Kalf.

Recensies van Geluk is als Glas

Geluk is als Glas - Bioscopen, Tijden & Tickets

Geluk is als Glas in de bioscoop

Wil je Geluk is als Glas zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Documentaire over gelukzoekers in Den Haag; wijsheden van Spinoza moeten de portretten meer gewicht geven.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series