compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 7-12 t/m 13-12
Film van de week!
MENU

Genie

Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

Pitch van Genie

Paapa Essiedu (Bernard Bottle) en Denée Benton (Julie)

Paapa Essiedu (Bernard Bottle) en Denée Benton (Julie)

Delen op facebook
Genie
Nederlandse première: 23-11-2023
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 2023, 92 min,

In Genie roept een man - die zich zo te pletter aan het werken is dat er een scheiding dreigt met zijn vrouw en gezin - de hulp in van een magische geest - die slechts 2000 jaar gevangen zit in een antiek sieradendoosje - om zijn familie voor Kerstmis terug te winnen.

Genie trailer en bijzonderheden

Speelfilmdebuut van regisseur Sam Boyd die eerder tv- en korte films maakte.

Trailer van GenieBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Geniehttps://i1.ytimg.com/vi/FvDLEoxACkI/hqdefault.jpg2023-11-20
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Scenarioschrijver Richard Curtis schreef eerder de scenario's voor Love Actually (2003), Four Weddings and a Funeral (1994) en Notting Hill (1999).

Paapa Essiedu won een Emmy Award voor "I May Destroy You" en was te zien in Men (2022).

Genie - Bioscopen, Tijden & Tickets

Genie in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Some friendships are worth more than you could ever wish for. Van Richard Curtis, de voor een Oscar® genomineerde scenarioschrijver van Love Actually, Four Weddings and a Funeral en Notting Hill, verschijnt deze kerst een sprookjeskomedie over een geest, een man, en een laatste kans om de puinhoop die je van je leven hebt gemaakt op orde te brengen. De voor een Oscar® genomineerde Melissa McCarthy vertolkt de rol van Flora, een geest die al meer dan 2000 jaar gevangen zit in een antiek sieradendoosje vanwege een klein misverstandje met een tovenaar in het jaar 77 v.Chr. Nadat ze duizenden jaren lang wensen heeft moeten vervullen van hebberige mannen die alleen maar rijkdom en knappe vrouwen willen, wordt Flora per ongeluk opgeroepen door Bernard Bottle (de voor een Emmy genomineerde Paapa Essiedu; I May Destroy You), die de grip op zijn leven dreigt te verliezen. Bernard heeft zich zo op zijn werk gestort dat hij de band met zijn vrouw Julie (de voor een Tony genomineerde Denée Benton; The Gilded Age) en zijn dochtertje Eve (Jordyn Mcintosh; Emancipation) heeft verwaarloosd. Als Bernard dan twaalf dagen voor Kerstmis vanwege zijn werk de verjaardag van Eve mist, besluit Julie dat het tijd is voor een proefscheiding. En dan wordt Bernard ook nog ontslagen door zijn tirannieke baas (Tony-winnaar Alan Cumming; The Good Wife). Wanneer de wanhopige, eenzame Bernard in zijn appartement in New York een sieradendoosje afstoft dat hij heeft gevonden, laat hij onbedoeld de enige entiteit vrij die hem misschien kan helpen zijn gezin terug te krijgen. Heel misschien, want het blijft eerlijk gezegd een gok. Maar gaandeweg komen Flora en Bernard erachter dat liefde en een onverwachte vriendschap kunnen leiden tot speci

Productiemaatschappij: Linden Productions (in associaton with), Peacock Productions (presents), Universal Pictures (presents), Working Title Films (a Working Title production)

Cast & Regisseur