compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 11-4 t/m 17-4
Film van de week!
MENU

Geographies of Solitude

Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngst

Pitch van Geographies of Solitude

Geographies of Solitude filmstill

Geographies of Solitude filmstill

Delen op facebook
Geographies of Solitude
Nederlandse première: 19-10-2023
Canada, 2022, 103 min,

In Geographies of Solitude wordt de kijker ondergedompeld in het leven op de winderige Sable Island, dichtbij Canada in de Atlantische oceaan, waar Zoe Lucas al 40 jaar woont tussen verwilderde paarden, vogels, insecten en zeehonden.

Geographies of Solitude trailer en bijzonderheden

Deze lange speelfilm is opgenomen op 16 mm en gemaakt met behulp van een scala aan innovatieve, milieuvriendelijke filmtechnieken.
Net als in een veldboek volgt de film het werk van de hoofdpersoon bij het verzamelen, schoonmaken en opruimen van spullen, zij documenteert het zwerfvuil in de zee dat voortdurend aanspoelt op de eilandkusten.

Trailer van Geographies of SolitudeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Geographies of Solitudehttps://i1.ytimg.com/vi/zSO-xyrhx-U/hqdefault.jpg2023-08-06
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Jacquelyn Mills was vier jaar oud toen ze Zoe Lucas op het nieuws zag. Ze werd afgebeeld als levend op een zandbank in de noordwestelijke Atlantische Oceaan, een natuuronderzoeker die wilde paarden en zeehonden bestudeerde.

Geographies of Solitude - Bioscopen, Tijden & Tickets

Geographies of Solitude in de bioscoop

Wil je Geographies of Solitude zien? Koop of huur de film hier:Zoe Lucas, een natuuronderzoeker en milieuactivist woont al meer dan 40 jaar op een afgelegen strook zand in de Atlantische oceaan.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een adembenemende film over een betoverend eiland, middenin de Atlantische Oceaan, waar een vrouw al meer dan 40 jaar in haar eentje woont. Een magische wereld waarin je wordt ondergedompeld; door zijn wonderschone beelden en de intieme, overweldigende geluiden van de beestjes, het gras wat klinkt als “being in a green ocean”, het spookachtige huilen van de zeehonden en de altijd aanwezige wind.
Ter hoogte van Nova Scotia, Canada, ligt Sable island. Een kleine oase. Er wonen verwilderde paarden, vogels, enorme aantallen zeehonden en dus Zoe Lucas. Gefascineerd door de magie van Sable Island is ze nooit meer weggegaan. "Zelfs na 40 jaar blijf ik momenten van ongelooflijke verwondering ervaren!" Zoe observeert met bijna religieuze toewijding elk detail van het eilandleven; van de paarden tot het kleinste insect. Vol passie deelt ze hoe de dood van een paard leidt tot een uitbarsting van nieuw leven en voedsel voor toekomstige generaties. Ze verzamelt het afval wat aanspoelt en rubriceert het in verbijsterend specifieke categorieën en hoeveelheden. Het resultaat is van een vervreemdende en wonderbaarlijke schoonheid. Regisseur Jacquelyn Mills deelt met Zoe Lucas een buitengewoon esthetische gevoel voor detail, kleur en leven. Met speciale contactmicrofoons vangt ze het geluid van een mier die loopt of een kruipende slak. “music made by Sable island snail”. Ze ontwikkelt stukken film in zeewier en belicht ze onder een prachtige sterrenhemel. “We will never love nor save what we do not experience as sacred.” was het motto van Jacquelyn Mills bij het maken van deze film. Waar Screen International in haar review bij aansluit met: “live lightly on the earth, and with love”.

Cast & Regisseur