compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Gerard Thoolen - Alles Komt Ergens Van

Gerard Thoolen - Alles Komt Ergens Van

Voor alle leeftijden

documentaire, filmhuis

Pitch van Gerard Thoolen - Alles Komt Ergens Van
Een aantal vrienden en familieleden komen bijeen om tijdens een copieus diner herinneringen op te halen aan de in 1996 gestorven acteur Gerard Thoolen. Het resultaat is een even ontroerend als komische terugblik op het leven van een van de grootste Nederlandse acteurs van de afgelopen decennia.
Delen op facebook
Gerard Thoolen - Alles Komt Ergens Van
Nederlandse première: 22-1-2004
Nederland, 2003, 75 min,
bijzonderheden over Gerard Thoolen - Alles Komt Ergens Van
De in 1996 gestorven acteur Gerard Thoolen speelde zijn eerste hoofdrol in 1980, in de speelfilm Het Teken van het Beest van regisseur Pieter Verhoeff. Er ontstond tussen de twee mannen iets wat Verhoeff achteraf noemt 'een soort vriendschap'. Voorzichtig uitgedrukt, maar typerend voor de soms moeizame relatie tussen de acteur en zijn omgeving. Thoolen oogstte veel succes met de producties van het Werkteater en in films als De Smaak van Water en De Illusionist, maar hij was 'getrouwd met het ongelukkig zijn', zoals collega Olga Zuiderhoek het liefdevol uitdrukt. Acteren beschouwde hij als 'de enige manier om mee te doen aan de dans die iedereen danst'.
Voorafgaand aan de film wordt "Pilot" van Jeroen Kooijmans vertoond.
Aanloop van Gerard Thoolen - Alles Komt Ergens Van
Pieter Verhoeff (1938) studeerde in 1966 af aan de Nederlandse Filmacademie. Hij maakte documentaires, televisieseries, single-plays en speelfilms. Zijn films Het Teken van het Beest, De Dream, Van Geluk Gesproken en Nynke werden bekroond met Gouden Kalveren.
BioscoopAgenda van Gerard Thoolen - Alles Komt Ergens Van

Gerard Thoolen - Alles Komt Ergens Van in de bioscoop

Wil je Gerard Thoolen - Alles Komt Ergens Van zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een even ontroerend als komische terugblik op het leven van Gerard Thoolen, één van de grootste Nederlandse acteurs van de afgelopen decennia.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen