compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 11-4 t/m 17-4
Film van de week!
MENU

God Exists, Her Name Is Petrunya

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van God Exists, Her Name Is Petrunya

Zorica Nusheva (Petrunija)

Zorica Nusheva (Petrunija)

Delen op facebook
God Exists, Her Name Is Petrunya
Nederlandse première: 23-7-2020
België, Frankrijk, Kroatië, Macedonië, Slovenië, 2019, 100 min,

In God Exists, Her Name Is Petrunya duikt de Macedonische Petrunya een kruis achterna en weet die te pakken te krijgen — tijdens de jaarlijks mannenritueel dat de priester een kruisbeeld in de rivier werpt en de mannen gaan die 'redden'. Deze winst moet haar een jaar lang geluk brengen, de mannen betwisten haar winst en zij blijft op haar strepen staan.

God Exists, Her Name Is Petrunya trailer en bijzonderheden

De film werd vaak genomineerd en won meerdere prijzen zoals tijdens het Berlin International Film Festival 2019; de film won verrassend de Arabische filmcritici prijs voor beste Europese speelfilm.

Trailer van God Exists, Her Name Is PetrunyaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film God Exists, Her Name Is Petrunyahttps://i1.ytimg.com/vi/MlPCz0mfUTE/hqdefault.jpg2020-07-02
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Teona Strugar Mitevska maakte eerder Louves (2012) en haar succesvolle debuut How I Killed a Saint (2004).
Speelfilmdebuut van actrice Zorica Nusheva.

God Exists, Her Name Is Petrunya - Bioscopen, Tijden & Tickets

God Exists, Her Name Is Petrunya in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je God Exists, Her Name Is Petrunya zien? Koop of huur de film hier:



Macedonië. Een vrouw duikt de rivier in om een kruisbeeld te 'redden' tijdens een traditionele ceremonie voor mannen, Eén jaar geluk is daarvoor de prijs, maar de mannen betwisten haar winst. Ze moet haar mannetje ineens staan.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Dit bijtende sociaal commentaar daagt op hilarische wijze het patriarchaat uit, won de Lux-prijs van het Europees Parlement (Beste Europese film van 2019) en werd geselecteerd voor de Gouden Beer-competitie van de Berlinale.

In deze satire duikt een Macedonische vrouw naar een kruisbeeld dat door een priester in de rivier is gegooid - een ritueel dat alleen bestemd is voor mannen. In de chaos die ontstaat trotseert ze de ruziënde mannen. Dit bijtende sociaal commentaar daagt op hilarische wijze het patriarchaat uit, en won de Lux-prijs van het Europees Parlement: Beste Europese film van 2019. Ook werd de film geselecteerd voor de Gouden Beer-competitie van de Berlinale.

Productiemaatschappij: Casa Kafka Pictures Movie Tax Shelter Empowered by, Croatian Audiovisual Centre (participation), Deuxieme Ligne Films, Digital District (participation), Entre chien et loup, Sister and Brother Mitevski, Slovenian Film Center (participation), Spiritus Movens, Tax Shelter du Gouvernement Fédéral Belge (partici, Vertigo

Cast & Regisseur

Labina Mitevska

Journalist Slavica
Stefan Vujisic

Younger Officer Darko
Dzevdet Jasari

TV Cameraman Boykan

Nieuws over God Exists, Her Name Is Petrun..