compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU

Goshogaoka

Pitch

De film bestaat uit zes shots van elk tien minuten, gedraaid met een vaste camera op vloerhoogte, waarin de verschillende cadansen van zingende stemmen en lichaamsbewegingen tot afzonderlijke figuren uitgroeien.
Delen op facebook
Goshogaoka
Verenigde Staten, 1998, 63 min,

bijzonderheden

Lockharts eerste lange film is een soort minimalistische, repetitieve dansfilm, die zowel als een studie van lichaamstaal kan bekeken worden, maar ook als een abstracte, rond rituele bewegingen opgebouwde musical. Afhankelijk van de instelling van de toeschouwer kan deze visuele oefening in sportief conformisme zowel rustgevend als beangstigend overkomen.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Sharon Lockhart (USA, 1964) zat op de kunstacademies van Pasadena en San Francisco. Verscheidene musea, waaronder het Boijmans van Beuningen in Rotterdam, het Whitney in New York en het MoCA in Los Angeles, hebben werk van haar aangekocht.

Goshogaoka - Bioscopen, Tijden & Tickets

Goshogaoka in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Goshogaoka zien? Koop of huur de film hier:Over een de school in een voorstad van Tokyo, waar Lockhart de trainingen van de plaatselijke meisjesploeg registreerde via zes lange opnames van telkens tien minuten.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Cast & Regisseur