compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Goya, Carrière & the Ghost of Buñuel

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweld

Pitch

In zijn laatste reis keert scenarist Jean Claude Carrière terug naar Spanje en verteld ons over de schilder die hem het meest beïnvloed heeft, Francisco de Goya.
Delen op facebook
Goya, Carrière & the Ghost of Buñuel
Frankrijk, Portugal, Spanje, 2022, 90 min,

Goya, Carrière & the Ghost of Buñuel trailer

Trailer van Goya, Carrière & the Ghost of BuñuelBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Goya, Carrière & the Ghost of Buñuelhttps://i1.ytimg.com/vi/FnCl5dTCwmk/hqdefault.jpg2023-01-19
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Goya, Carrière & the Ghost of Buñuel - Bioscopen, Tijden & Tickets

Goya, Carrière & the Ghost of Buñuel in de bioscoop

Wil je Goya, Carrière & the Ghost of Buñuel zien? Koop of huur de film hier:
Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In zijn laatste reis keert scenarist Jean Claude Carrière terug naar Spanje en verteld ons over de schilder die hem het meest beïnvloed heeft, Francisco de Goya. Carrière verteld over zijn invloed op Buñuel en het surrealisme, maar ook hoe Goya vooruitliep op de moderniteit, niet alleen via de schildertechniek, maar ook in de onderwerpen die hem bezighielden: oorlog, migratie, invaliditeit (Goya was doof), de ‘kleine mensen’ en vooral, de stigmata van een waanzinnige wereld. Goya was, zoals Malraux zei, de laatste van de Klassieken en de eerste van de Modernen.
Regisseur José Luis López-Linares (Bosch: The Garden of Dreams) en scenarist Jean-Claude Carrière (Belle de Jour, That Obscure Object of Desire, Valmont, At Eternity’s Gate) nodigen ons uit op een reis naar het menselijk genie van Goya. De documentaire ging in Cannes in 2022 in premiere.

Productiemaatschappij: Ayuntamiento de Madrid (support), Ciné+ (participation), Ciné+ (support), Eurimages (participation), Fado Filmes, Fado Filmes (co-production), Les Amis du Louvre (support), López-Li Films, López-Li Films (co-production), Milonga Productions, Milonga Productions (co-production), Mondex Et Cie, Rádio e Televisão de Portugal (RTP) (co-production, Radio Televisión Española (RTVE) (co-production), Zampa Audiovisual, Zampa Audiovisual (co-production)