compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 27 7-7 t/m 13-7
Film van de week!
MENU

Gretel & Hansel

***00
Waardering: 3/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van Gretel & Hansel

Sophia Lillis (Gretel)

Sophia Lillis (Gretel)

Delen op facebook
Gretel & Hansel
Nederlandse première: 30-1-2020
Canada, Ierland, Verenigde Staten, 2020, 88 min,

Lang geleden op een sprookjesachtig platteland in de verte, leidde een jong meisje haar broertje mee het donkere bos in op zoek naar voedsel en werk, om vervolgens een combinatie van angstaanjagend kwaad te vinden.

Bekijk bij:

meJane

Gretel & Hansel trailer en bijzonderheden

Volgens de regisseur in een interview, is de titel van de film veranderd omdat deze film zich meer focust op Gretel (Grietje), die ouder is: "Het lijkt enorm veel op het originele verhaal. Het heeft echt maar drie belangrijke karakters: Hansel (Hans), Gretel (Grietje) en de heks.

Trailer van Gretel & HanselBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Gretel & Hanselhttps://i1.ytimg.com/vi/gx7n4QjvP38/hqdefault.jpg2020-01-09
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Sophia Lillis die de rol van Gretel op zich nam, is een jonge actrice die al aardig wat werk op haar naam heeft staan. Zo speelde ze voorheen in de films It(2017) en It Chapter Two (2019). Ook was ze te zien in A Midsummer Night's Dream (2014). Samuel Leakey, de tegenspeler van Sophia, die de rol van Hansel vertolkte voor deze film, is nog nieuw in de filmwereld. Voorheen speelde hij de rol van de 7-jarige Caden in de mini tv-serie "MotherFatherSon".

Holda wordt gespeeld door actrice Alice Krige. Je kan haar kennen van haar rol als Borg Queen in de film Star Trek: First Contact (1996). Ook speelde ze in de Marvel film Thor: The Dark World (2013) en was ze te zien in de Netflix Original "A Christmas Prince" (2017).

Regisseur Oz Perkins heeft zelf al veel gedaan in de film wereld. Hij speelde zelfs en rol in de klassieker Legally Blonde (2001). Als regisseur is hij nog nieuw. Eerder regisseerde hij "I Am the Pretty Thing That Lives in the House" (2016).

Gretel & Hansel - Bioscopen, Tijden & Tickets

Synopsis distributeur

Lang geleden, in een ver sprookjesland, leidt de jonge Gretel haar kleine broertje Hansel een donker bos in. Wanhopig op zoek naar eten krijgen ze onderdak van een ogenschijnlijk vriendelijke oude vrouw die hen voedt en verzorgt in haar magische huis. Maar in deze fantasyhorrorfilm lijkt alles te mooi om waar te zijn, en misschien is dat het ook wel zo?

Productiemaatschappij: Automatik (co-production), Bro, Creative Wealth Media Finance, Orion Pictures, Wild Atlantic Pictures

Cast & Regisseur

Abdul Alshareef

Yet Another Knight
Gretel & Hansel poster

Nieuws over Gretel & Hansel