compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 23-11 t/m 29-11
Film van de week!
MENU

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful

****0
Waardering: 4/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

Pitch van Helmut Newton: The Bad and the Beautiful

Helmut Newton (Self (archive footage))

Helmut Newton (Self (archive footage))

Delen op facebook
Helmut Newton: The Bad and the Beautiful
Nederlandse première: 10-9-2020
Verenigde Staten, 2020, 93 min,

In Helmut Newton: The Bad and the Beautiful wordt het verhaal gereconstrueerd van de rijke jonge joodse fotograaf die nazi Duitsland moet ontvluchten in 1938. Zijn terugkeer naar Europa in de jaren '60 markeert hij door een stijl te ontwikkelen waarin sterke langbenige blonde vrouwen een voorname plek krijgen: zijn satirisch kritiek op het 'Arische nalatenschap' zette velen op de verkeerde been.

Bekijk bij:

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful trailer en bijzonderheden

Met archiefmateriaal van Helmut Newton en interviews met onder meer Charlotte Rampling, Isabella Rossellini, Grace Jones, Catherine Deneuve, Claudia Schiffer, Marianne Faithfull en Anna Wintour.

Trailer van Helmut Newton: The Bad and the BeautifulBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Helmut Newton: The Bad and the Beautifulhttps://i1.ytimg.com/vi/mrZ2cOziwKA/hqdefault.jpg2020-10-26
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Documentairemaker Gero von Boehm is bekend van veel documentaire-series op tv, zoals de meerdelige serie 'Terra X'.

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful - Bioscopen, Tijden & Tickets

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Helmut Newton: The Bad and the Beautiful zien? Koop of huur de film hier:De baanbrekende fotograaf Helmut Newton heeft tot aan zijn dood een bepalende invloed gehad op de wereld van mode en kunst.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful vertelt het bijzondere verhaal van één van de meest iconische fotografen van de 20e eeuw. Van zijn kinderjaren in het onbegrensde Berlijn, tot zijn artistieke hoogtijdagen in Frankrijk.

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful vertelt het bijzondere verhaal van één van de meest iconische fotografen van de 20e eeuw. Van zijn kinderjaren in het onbegrensde Berlijn, tot zijn artistieke hoogtijdagen in Frankrijk. Het onderzoeken van de vrouwelijke vormen werd zijn signatuur en maakte hem onsterfelijk tot op de dag van vandaag. Zijn unieke en provocerende portretten, waarin vrouwen altijd de drijvende kracht waren, werpen nog steeds vragen op: zette hij hen neer als krachtige subjecten, of waren zij vooral het geseksualiseerde object van zijn mannelijke blik? Naast de prachtige foto's van Helmut Newton, wordt de documentaire afgewisseld met intieme interviews van onder andere Grace Jones, Charlotte Rampling, Isabella Rossellini en weduwe June Newton over zijn leven en erfenis aan de fotografie.

Productiemaatschappij: Lupa Film, Monarda Arts (Coproduction)