compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 41 10-10 t/m 16-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Het blanke Meisje moest buigen voor Keizer Hirohito

Het blanke Meisje moest buigen voor Keizer Hirohito

filmhuis

Pitch van Het blanke Meisje moest buigen voor Keizer Hirohito
Gestileerde documentaire over Lydia Chagolls jeugd in Japanse kampen in Indië en over de Japanse keizer Hirohito als vergeten oorlogsmisdadiger.
Delen op facebook
Het blanke Meisje moest buigen voor Keizer Hirohito
België, 2003, 106 min,
bijzonderheden over Het blanke Meisje moest buigen voor Keizer Hirohito
Gebaseerd op de boeken van Lydia Chagoll die als 9-jarige joods meisje samen met haar ouders uit België vluchtte om aan de nazi's te ontsnappen. In alle landen die ze aandeden, werden ze als vluchtelingen geweigerd en uiteindelijk gedwongen om in te schepen naar het toenmalige Nederlands-Indië. Enkele maanden later bezetten de Japanners het land en Lydia verdween voor drie jaar achter prikkeldraad. De volwassen Lydia Chagoll is van mening dat zolang de Japanners hun begane misdaden ontkennen, er geen gerechtigheid is geschied voor al de Japanse oorlogslachtoffers. In Europa is negationisme bij wet verboden. In Japan echter verzwijgt men het fascistische militair verleden, waardoor generatie na generatie opgroeit zonder enige kennis van de Japanse oorlogsmisdaden en de misdaden tegen de menselijkheid.
Aanloop van Het blanke Meisje moest buigen voor Keizer Hirohito
Frans Buyens is vooral bekend als documentaire filmmaker. Daarbij ligt de nadruk vaak op sociale wantoestanden. Enkele bekende voorbeelden zijn "Ieder van ons" en "Breendonk: open dialoog". Frans Buyens was ook actief als maker van speelfilms. Hij regisseerde onder meer Het Dwaallicht naar het boek van Willem Elsschot. Hij werkte ook samen met zijn vrouw Lydia Chagoll.
BioscoopAgenda van Het blanke Meisje moest buigen voor Keizer Hirohito

Het blanke Meisje moest buigen voor Keizer Hirohito in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Het blanke Meisje moest buigen voor Keizer Hirohito zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


Niets gevonden voor Het blanke Meisje moest buigen voor Keizer Hirohito.


Gestileerde documentaire over Lydia Chagolls jeugd in Japanse kampen in Indië en over de Japanse keizer Hirohito als vergeten oorlogsmisdadiger.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen