compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 3-12 t/m 9-12
Film van de week!
MENU

Het blanke Meisje moest buigen voor Keizer Hirohito

Pitch

Gestileerde documentaire over Lydia Chagolls jeugd in Japanse kampen in Indië en over de Japanse keizer Hirohito als vergeten oorlogsmisdadiger.
Delen op facebook
Het blanke Meisje moest buigen voor Keizer Hirohito
België, 2003, 106 min,

bijzonderheden

Gebaseerd op de boeken van Lydia Chagoll die als 9-jarige joods meisje samen met haar ouders uit België vluchtte om aan de nazi's te ontsnappen. In alle landen die ze aandeden, werden ze als vluchtelingen geweigerd en uiteindelijk gedwongen om in te schepen naar het toenmalige Nederlands-Indië. Enkele maanden later bezetten de Japanners het land en Lydia verdween voor drie jaar achter prikkeldraad. De volwassen Lydia Chagoll is van mening dat zolang de Japanners hun begane misdaden ontkennen, er geen gerechtigheid is geschied voor al de Japanse oorlogslachtoffers. In Europa is negationisme bij wet verboden. In Japan echter verzwijgt men het fascistische militair verleden, waardoor generatie na generatie opgroeit zonder enige kennis van de Japanse oorlogsmisdaden en de misdaden tegen de menselijkheid.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Frans Buyens is vooral bekend als documentaire filmmaker. Daarbij ligt de nadruk vaak op sociale wantoestanden. Enkele bekende voorbeelden zijn "Ieder van ons" en "Breendonk: open dialoog". Frans Buyens was ook actief als maker van speelfilms. Hij regisseerde onder meer Het Dwaallicht naar het boek van Willem Elsschot. Hij werkte ook samen met zijn vrouw Lydia Chagoll.

Het blanke Meisje moest buigen voor Keizer Hirohito - Bioscopen, Tijden & Tickets

Het blanke Meisje moest buigen voor Keizer Hirohito in de bioscoop

Wil je Het blanke Meisje moest buigen voor Keizer Hirohito zien? Koop of huur de film hier:Gestileerde documentaire over Lydia Chagolls jeugd in Japanse kampen in Indië en over de Japanse keizer Hirohito als vergeten oorlogsmisdadiger.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Cast & Regisseur

Frans Buyens

Regisseur