compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 5-12 t/m 11-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > House of Sand and Fog

House of Sand and Fog

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldDiscriminatieAngst

Pitch van House of Sand and Fog

Delen op facebook
House of Sand and Fog
Nederlandse première: 10-6-2004
Verenigde Staten, 2003, 126 min,
Massoud Amir Behrani was lid van de elite van de sjah uit Iran, maar vertrekt om met z'n familie een nieuw leven op te bouwen in de VS. Hij koopt op een veiling een huis en raakt erdoor verwikkeld in een conflict met de vorige eigenaar. Een film over de mogelijk verstrekkende gevolgen van het wanhopig najagen van de <i>American Dream</i>.

bijzonderheden

Dit regiedebuut van Vadim Perelman is gebaseerd op de gelijknamige bestseller roman van André Dubus III. Ben Kingsley werd genomineerd voor een Oscar voor beste acteur voor zijn indrukwekkende rol in deze film. Ook zijn Iraanse tegenspeelster Shohreh Aghdashloo werd beloond met een Oscarnominatie voor beste vrouwelijke bijrol, evenals componist James Horner voor beste soundtrack. Het camerawerk is van Roger Deakins (de vaste cameraman van de gebroeders Coen).

Aanloop

Acteur Ben Kingsley won al vele internationale filmprijzen, onder meer voor zijn rol in Sexy Beast (2000). Hij brak definitief door met zijn vertolking van Gandhi (1983), waavoor hij ook een Oscar in de wacht wist te slepen. Jennifer Connelly was te zien in The Hot Spot, A Beautiful Mind en Requiem for a Dream.

Recensies van House of Sand and Fog

House of Sand and Fog - Bioscopen, Tijden & Tickets

House of Sand and Fog in de bioscoop

Wil je House of Sand and Fog zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Massoud Amir Behrani (Ben Kingsley) was lid van de elite van de sjah uit Iran. Wanneer hij een nieuw leven opbouwt in de VS, raakt hij verwikkeld in een conflict.Meer films op DVD / BR

DVD algemeenBol.com pixel

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Bisgrove Entertainment, Cobalt Media Group, DreamWorks SKG