compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

I Am the River, the River Is Me

Voor alle leeftijdenAudiodescriptie beschikbaar

Pitch

Een documentaire over hoe inheemse wijsheid urgenter dan ooit is geworden nu we de klimaatcrisis van onze planeet het hoofd moeten bieden.
Delen op facebook
I Am the River, the River Is Me
Nederlandse première: 23-5-2024
Nederland, Noorwegen, 2024, 88 min,

I Am the River, the River Is Me trailer

Trailer van I Am the River, the River Is MeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film I Am the River, the River Is Mehttps://i1.ytimg.com/vi/72Cai9dZEps/hqdefault.jpg2024-03-18
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

I Am the River, the River Is Me - Bioscopen, Tijden & Tickets

I Am the River, the River Is Me in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

De Whanganui Rivier in Aotearoa/Nieuw Zeeland kreeg in 2017 als eerste rivier ter wereld dezelfde rechten als de mens. Dit was het resultaat van een ruim 150 jaar lange juridische strijd van de Maori, die de rivier zien als hun voorouders, als een onverdeelbaar en spiritueel wezen. Ned Tapa, de Maori voogd van de rivier, nodigt de filmmakers, internationale watervertegenwoordigers en activisten uit op een vijfdaagse kanotocht op de indrukwekkende rivier. Terwijl rivier en reizigers organisch samenstromen, is er zowel lichtheid, humor, als ruimte voor heling van de echos van het koloniale verleden. I Am The River, The River Is Me is meer dan een reis door een adembenemend landschap en een samenleving die zo ver af lijkt te staan van het kapitalisme en individualisme - het is een call for action, een oproep om waardesystemen ten aanzien van natuur en gemeenschap te herzien in het belang van al het toekomstig leven op aarde.

Productiemaatschappij: KRO, Ten Thousand Images (in co-production with), ZINdoc

Cast & Regisseur