compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU

Im Westen ging die Sonne auf

Pitch

Deze documentaire laat zien hoe diep voetbal zowel in het privé-leven als in het maatschappelijk leven van het Roergebied verankerd is, en hoe de economische veranderingen in de jaren '70 ook in de sport hun sporen nalieten.
Delen op facebook
Im Westen ging die Sonne auf
Duitsland, 2002, 86 min,

bijzonderheden

Duits gesproken (<b>niet</b> ondertiteld).
Het voetbal in mijnbouwgebieden kan terugkijken op een roemruchte geschiedenis. Maar de clubs die het voetbal tot in de jaren '70 mede bepaald hebben, raakten in vergetelheid omdat de mijnbouw verdween en daarmee ook de sponsors. Oude sterren zoals Willy 'Ente' Lippens of Julius 'Jule' Ludorf komen aan het woord, maar ook de worstenverkopers, de terreinknechten en de jeugdtrainers. Nog steeds gloeit er bij hen een sprankje hoop dat de goede oude tijden zullen terugkeren.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Wolfgang Ettlich regisseerde ook Im Osten geht die Sonne auf (2001).

Im Westen ging die Sonne auf - Bioscopen, Tijden & Tickets

Im Westen ging die Sonne auf in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Im Westen ging die Sonne auf zien? Koop of huur de film hier:Deze documentaire laat zien hoe diep voetbal zowel in het privé-leven als in het maatschappelijk leven van het Roergebied verankerd is, en hoe de economische veranderingen in de jaren '70 ook in de sport hun sporen nalieten.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Mediengruppe Schwabing

Cast & Regisseur