compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

In de armen van Morpheus

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngst

Pitch van In de armen van Morpheus

In de armen van Morpheus filmstill

In de armen van Morpheus filmstill

Delen op facebook
In de armen van Morpheus
Nederlandse première: 9-7-2020
Nederland, 2019, 82 min,

Alleen in slaaptoestand, door te vergeten en te dromen, kun je ontsnappen aan de logica van het dagelijks leven. Maar wat als je slaap zo heftig is, dat het je leven overdag ontwricht? Deze documentaire gaat op zoek naar de schoonheid én wreedheid van onze slaaptoestand. Diverse mensen vertellen over hun slaapproblemen, die variëren van een doorwaakt bestaan tot nachtmerries.

In de armen van Morpheus trailer en bijzonderheden

Karlovy Vary International Film Festival, Tsjechië (28 juni - 6 juli, 2019), Documentaire filmwedstrijd.

Trailer van In de armen van MorpheusBekijk de trailer en de beste filmstills van de film In de armen van Morpheushttps://i1.ytimg.com/vi/zYcu2QJlsv4/hqdefault.jpg2020-06-15
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De regisseur van de film is Marc Schmidt je kan hem kennen van De regels van Matthijs (2012) en van "The Chimpanzee Complex" (2014).

In de armen van Morpheus - Bioscopen, Tijden & Tickets

In de armen van Morpheus in de bioscoop

Wil je In de armen van Morpheus zien? Koop of huur de film hier:Alleen in slaaptoestand, door te vergeten en te dromen, kun je ontsnappen aan de logica van het dagelijks leven. Maar wat als je slaap zo heftig is, dat het je leven overdag ontwricht?Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In de armen van Morpheus is een ontdekkingstocht naar de schoonheid en de wreedheid van de slaap.

Alleen in de slaap kun je ontsnappen aan de logica van het dagelijks leven. Door te vergeten en te dromen. Maar wat als je slaap zo heftig is dat het je leven overdag ontwricht? In de armen van Morpheus is een ontdekkingstocht naar de schoonheid en de wreedheid van de slaap. Een irrationele wereld waar wij geen vat op hebben, maar die wel vat heeft op ons. Roselien is altijd moe en valt overal in slaap. Er is een werkzaam medicijn, maar tegen welke prijs? Emily wordt geplaagd door apocalyptische nachtmerries en agressie tijdens slaapwandelen. Een ritueel lijkt uitkomst te bieden. Hun verhalen raken verweven met een dichteres die hele nachten door Brussel dwaalt, een moeder met levensechte slaapverlamming en een muzikant met luide explosies in zijn hoofd. Eén man vat hooguit twee uur een droomloze slaap en rest een doorwaakt bestaan. Ben je degene in je slaap, of de persoon als je wakker bent? Is je dagelijkse leven een gevolg van hoe je de nacht bent door gekomen of is je nachtleven een verwerking van je dagelijkse bestaan? De logica van de droom wint het van de documentaire realiteit als In de armen van Morpheus geleidelijk verandert in een zinnenprikkelend mozaïek van radicale slaapervaringen; natuurgetrouwe observaties bevatten bevreemdende elementen en een gesprek vindt plaats in een droom van een uitgebrand huis.

Productiemaatschappij: Doxy

Cast & Regisseur