compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU

Instant Dreams

***1/20
Waardering: 3.5/5
Voor alle leeftijden

Pitch van Instant Dreams

Instant Dreams filmstill

Instant Dreams filmstill

Delen op facebook
Instant Dreams
Nederlandse première: 14-12-2017
Nederland, 91 min,

Als de productie van de beroemde instant-camera van Polaroid wordt stopgezet, proberen vier Polaroid-fans in vier verschillende verhalen de magie van de Polaroidfoto levend te houden.

Bekijk bij:

Cinemembervideoland

Instant Dreams trailer en bijzonderheden

De stem die uit de fotoafdrukmachine in Tokyo komt is die van regisseur Werner Herzog, van onder andere The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans.

Trailer van Instant DreamsBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Instant Dreamshttps://i1.ytimg.com/vi/a5RqyYo_vBE/hqdefault.jpg2017-11-07
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De Nederlandse filmregisseur Willem Baptist heeft eerder documentaires als "Wild Zwijn" gemaakt.

Instant Dreams - Bioscopen, Tijden & Tickets

Synopsis distributeur

Instant Dreams is een overweldigende filmische reis over vier mensen, wiens leven is verbonden door de fascinatie en liefde voor de instant film van Polaroid.

Wanneer Polaroid in 2008 het einde van de instant film aankondigt, wordt de laatste nog werkende fabriek door een aantal liefhebbers opgekocht. Eén van hen is de gepensioneerde chemicus Stephen Herchen, die eerder samenwerkte met de uitvinder van Polaroid en probeert het geheim van de verloren chemische formule te ontrafelen. Maar Herchen is niet de enige liefhebber die zijn dromen in duigen ziet vallen door het naderende einde: de Duitse kunstenares Stefanie Schneider schiet in de Californische woestijn een van haar laatste fotosessies op originele Polaroidfoto’s; New York Magazine-redacteur Christopher Bonanos probeert met de laatste instant film de relatie met zijn zoontje te verbeteren; en een Japans meisje in Tokio ontdekt juist opnieuw de magie van Polaroid. Ieder probeert op zijn of haar manier de instant dream in leven te houden. Langzaam beginnen we ook zelf de magie van Polaroid foto’s te voelen. Instant Dreams is een overweldigende filmische reis over vier mensen, wiens leven is verbonden door de fascinatie en liefde voor de instant film van Polaroid.

Productiemaatschappij: NTR, Pieter van Huystee Film and Television

Cast & Regisseur

Edwin H. Land

Zichzelf (archive footage)