compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Instant Dreams

Instant Dreams

***1/20
Waardering: 3.5/5
Voor alle leeftijden

documentaire

Pitch van Instant Dreams
Instant Dreams filmstill
Instant Dreams filmstill
Delen op facebook
Instant Dreams
Nederlandse première: 14-12-2017
Nederland, 91 min,
Als de productie van de beroemde instant-camera van Polaroid wordt stopgezet, proberen vier Polaroid-fans in vier verschillende verhalen de magie van de Polaroidfoto levend te houden.
trailer en bijzonderheden over Instant Dreams
De stem die uit de fotoafdrukmachine in Tokyo komt is die van regisseur Werner Herzog, van onder andere The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans.
Aanloop van Instant Dreams
De Nederlandse filmregisseur Willem Baptist heeft eerder documentaires als "Wild Zwijn" gemaakt.
BioscoopAgenda van Instant Dreams

Instant Dreams in de bioscoop

Wil je Instant Dreams zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Als de productie van de beroemde instant-camera van Polaroid wordt stopgezet, proberen vier Polaroid-fans in deze documentaire de magie van de Polaroidfoto levend te houden.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Instant Dreams is een overweldigende filmische reis over vier mensen, wiens leven is verbonden door de fascinatie en liefde voor de instant film van Polaroid.

Wanneer Polaroid in 2008 het einde van de instant film aankondigt, wordt de laatste nog werkende fabriek door een aantal liefhebbers opgekocht. Eén van hen is de gepensioneerde chemicus Stephen Herchen, die eerder samenwerkte met de uitvinder van Polaroid en probeert het geheim van de verloren chemische formule te ontrafelen. Maar Herchen is niet de enige liefhebber die zijn dromen in duigen ziet vallen door het naderende einde: de Duitse kunstenares Stefanie Schneider schiet in de Californische woestijn een van haar laatste fotosessies op originele Polaroidfoto’s; New York Magazine-redacteur Christopher Bonanos probeert met de laatste instant film de relatie met zijn zoontje te verbeteren; en een Japans meisje in Tokio ontdekt juist opnieuw de magie van Polaroid. Ieder probeert op zijn of haar manier de instant dream in leven te houden. Langzaam beginnen we ook zelf de magie van Polaroid foto’s te voelen. Instant Dreams is een overweldigende filmische reis over vier mensen, wiens leven is verbonden door de fascinatie en liefde voor de instant film van Polaroid.