compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 11-4 t/m 17-4
Film van de week!
MENU

It's a Wonderful Life

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldDiscriminatieAngst

Pitch

George Bailey, een jongen die zijn grote dromen niet heeft weten te verwezenlijken, wil tijdens de Kerst zelfmoord plegen, maar wordt gered door een engel. Deze laat George zien wat er van zijn omgeving terecht zou zijn gekomen zonder hem en probeert hem ervan te overtuigen dat het leven toch de moeite waard is.
Delen op facebook
It's a Wonderful Life
Nederlandse première: 14-12-2023
Argentinië, Verenigde Staten, 1946, 130 min,

Bekijk bij:

Amazon Prime Video

It's a Wonderful Life trailer en bijzonderheden

Een film die eigenlijk flopte kort na de oorlog (de eerste rol van Stewart na de oorlog), maar door een fout met de rechten een kerstklassieker werd. Capra zelf heeft nooit geld verdiend aan al die herhalingen.

Trailer van It's a Wonderful LifeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film It's a Wonderful Lifehttps://i1.ytimg.com/vi/s8JY9Zo3dAc/hqdefault.jpg2023-11-20
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Capra verdiende eerder al zijn sporen met Mr. Smith Goes to Washington, It Happened One Night en Lady for a Day.

It's a Wonderful Life - Bioscopen, Tijden & Tickets

It's a Wonderful Life in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je It's a Wonderful Life zien? Koop of huur de film hier:


Amazon Prime Video


Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

It’s a Wonderful Life (digitaal gerestaureerd) is dé ultieme kerstfilm, want schaamteloos sentimenteel, warm menselijk en voorzien van happy end.

It’s a Wonderful Life is dé ultieme kerstfilm, want schaamteloos sentimenteel, warm menselijk en voorzien van happy end. James Stewart speelt de suïcidale George Bailey; beschermengel Clarence brengt de ongelukkige tot inkeer. Stewart was destijds de populairste Hollywoodster.
In de donkere dagen voor kerst een hartverwarmende klassieker uit de gouden jaren van Hollywood, toen de studio's alles uit de kast trokken om het bioscooppubliek een feelgood gevoel te bezorgen. Nieuwe 4K-restauratie; het originele nitraatnegatief dreigde te vergaan, waarna Paramount besloot de 4K-restauratie in gang te zetten om het negatief van de geliefde klassieker te redden – nu scherper en stralender dan ooit op het witte doek te zien.

Productiemaatschappij: Liberty Films, RKO Radio Pictures Inc.

Cast & Regisseur

James Stewart

George Bailey
Ward Bond

Officer Bert
Lionel Barrymore

Henry F. Potter
Frank Capra

Regisseur

Nieuws over It's a Wonderful Life