compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 1-12 t/m 7-12
Film van de week!
MENU

Jazz Is My Religion

Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

Pitch

Documentaire over dichter, schrijver en jazz-DJ Jules Deelder. De camera volgt hem als hij voor publiek jazz draait, jazzfestivals bezoekt en op zoek is naar zeldzame platen. Ook literaire tijdgenoten als Bart Chabot, Remco Campert en Simon Vinkenoog komen aan het woord.
Delen op facebook
Jazz Is My Religion
Nederland, 2005, 80 min,

bijzonderheden

Regisseur Gerard Wessel wisselt gestileerde in korrelig zwart/wit gedraaide scènes van Deelder 'on the road' af met intiemere gesprekken in kleur. Door Deelders passie voor jazz als insteek te nemen en zijn zus en bevriende collega's aan het woord te laten, lukt het Wessel de moeilijk te vangen man dichterbij te halen.
De opnames zijn gemaakt in de periode 2004 en 2006.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Documentairedebuut van fotograaf Gerard Wessel.
Jules Deelder was eerder te zien in de met popsterren bevolkte Herman-Brood-vehikel Cha-Cha (1979), alsook in een aflevering van de tv-serie 'Tatort'.

Recensies van Jazz Is My Religion

Jazz Is My Religion - Bioscopen, Tijden & Tickets

Jazz Is My Religion in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Jazz Is My Religion zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Documentaire over dichter, schrijver en jazz-DJ Jules Deelder. De camera volgt hem als hij voor publiek jazz draait, jazzfestivals bezoekt en op zoek is naar zeldzame platen. Ook literaire tijdgenoten als Bart Chabot, Remco Campert en Simon Vinkenoog komen aan het woord.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series