compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

Jeder für sich und Gott gegen alle

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDiscriminatieAngst

Pitch

Uiterst bevreemdende allegorie, weergegeven in een visionaire stijl, waarin Herzog de Via Dolorosa volgt van een schizofreen die voor het eerst in contact komt met de menselijke beschaving.
Delen op facebook
Jeder für sich und Gott gegen alle
Nederlandse première: 15-6-2023
West-Duitsland, 1974, 110 min,

Jeder für sich und Gott gegen alle trailer

Trailer van Jeder für sich und Gott gegen alleBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Jeder für sich und Gott gegen allehttps://i1.ytimg.com/vi/eAg0RGXfDfg/hqdefault.jpg2023-06-01
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Jeder für sich und Gott gegen alle - Bioscopen, Tijden & Tickets

Jeder für sich und Gott gegen alle in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Jeder für sich und Gott gegen alle zien? Koop of huur de film hier:Uiterst bevreemdende allegorie, weergegeven in een visionaire stijl, waarin Herzog de Via Dolorosa volgt van een schizofreen die voor het eerst in contact komt met de menselijke beschaving.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Maar liefst drie prijzen in Cannes ontving Werner Herzogs interpretatie van het Kaspar Hauer-verhaal, over een jongeman die niet kan spreken of lezen - wie is dit ‘natuurkind’?

Maar liefst drie prijzen in Cannes ontving Werner Herzogs interpretatie van het Kaspar Hauer-verhaal, over een jongeman die niet kan spreken of lezen - wie is dit ‘natuurkind’? Eigenzinnig is Werner Herzog altijd geweest. Voor de rol van de 17-jarige Kaspar Hauser – het ‘enfant sauvage’ dat niet kan spreken – koos hij de 41-jarige Berlijnse straatzanger Bruno S. Kaspar wordt cultuur bijgebracht, maar beviel zijn oorspronkelijke staat niet beter? Het is een raadselachtig verhaal: op een dag wordt in een van de straten van Nürnberg een jongeman gevonden, gestoken in lompen, die niet kan spreken of lezen. In zijn hand een brief met zijn naam, Kaspar Hauser. Kaspar wordt als freak tentoongesteld in het circus – in 1828 gaat men niet zachtzinnig om met mensen die afwijken van de norm -, totdat de geleerden zich over de jongen buigen. Ze willen de mens in de natuurstaat bestuderen: heeft hij een godsbegrip? Moreel besef? En hoe snel kun je iemand die in een kelder is gehouden, gevoed door een man met een masker voor, socialiseren? Deze digitaal gerestaureerde film is beschikbaar met Nederlandse of Engelse ondertitels. Deze film is onderdeel van het filmprogramma bij de tentoonstelling ‘Werner Herzog – The Ecstatic Truth’, van 18 juni t/m 1 oktober 2023 in Eye Filmmuseum.

Cast & Regisseur

Brigitte Mira

Kathe, Servant
Bruno S.

Kaspar Hauser
Willy Semmelrogge

Circus director
Gloria Doer

Frau Hiltel
Michael Kroecher

Lord Stanhope
Werner Herzog

Regisseur