compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 13-5 t/m 19-5
Film van de week!
MENU

João en het mes

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDiscriminatieAngst

Pitch van João en het mes

Ana Maria Miranda (Maria) en Joffre Soares (João)

Ana Maria Miranda (Maria) en Joffre Soares (João)

Delen op facebook
João en het mes
Nederlandse première: 1-2-2019
Brazilië, Nederland, 1972, 96 min,

Een oude rubbertapper verbant zijn jonge bruid uit jaloezie naar een achteraf boerderijtje. Na vier jaar komt hij als een rijk man terug om te ontdekken dat zijn vrouw inmiddels ook een kind heeft.

bijzonderheden

Gebaseerd op de novelle van Odylo Costa-Filhos. De film werd geselecteerd door allerlei beroemde festivals, maar het bleef bij nominaties.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Eerste speelfilm van George Sluizer. Camerawerk van Jan de Bont.

João en het mes - Bioscopen, Tijden & Tickets

João en het mes in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je João en het mes zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

George Sluizers beeldschone speelfilmdebuut João en het mes (1972) is nu te zien in een nieuwe 4K-restauratie.

George Sluizers beeldschone speelfilmdebuut João en het mes (1972) is nu te zien in een nieuwe 4K-restauratie. Het visueel verbluffende João en het mes speelt zich af in het Amazonegebied, waar een jager geld probeert te verdienen voor zijn geliefde Maria, die hij het leven van een rijke vrouw wil geven als compensatie voor hun kinderloosheid. Maar João begint te twijfelen aan de trouw van zijn vrouw en komt met een angstaanjagende plan, met verbijsterende ontknoping.
Regisseur George Sluizer reisde naar de Amazone met Odylo Costa Filho, de schrijver van het boek waar het scenario op is gebaseerd, en woonde een paar maanden in Marahnão om zich te grondig verdiepen in het dagelijks leven – met zeer lovende reacties uit de internationale pers tot gevolg. João en het mes draaide in 1973 in de competitie van het Filmfestival Berlijn en het Edinburgh Film Festival. De restauratie van João en het mes ging in 2018 in première tijdens Cannes Classics, de prestigieuze klassiekerserie van het filmfestival van Cannes. De digitale 4K-restauratie door Eye is gebaseerd op de originele 35mm Techniscope-negatieven van cameraman Jan de Bont, waardoor de film een kleurintensiteit en beeldscherpte heeft die het nog niet eerder had. De restauratie is onderdeel van de dvd-box 'George Sluizer Collected Works', met door Eye gerestaureerde klassiekers als Stamping Ground (1971) en Spoorloos (1988).

Productiemaatschappij: City Film, Roberto Bakker Produções Cinematográ, SLU

Cast & Regisseur