compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU

Jugement d'une Femme

Pitch

De mooie cabaretdanseres Touhfa krijgt levenslang voor de moord op haar tirannieke man. Amnesty International start een onderzoek naar de achtergrond. Ze worden bijgestaan door de jonge tolk Malika, wier huwelijk op de klippen loopt wanneer zij haar man op overspel betrapt.
Delen op facebook
Jugement d'une Femme
Marokko, 2002, 90 min,

bijzonderheden

Past in een reeks van nieuwe, geëngageerde Maghrebijnse cinema die we de laatste jaren weer zien opduiken (Ali Zaoua, Rachida e.a.). In een confronterende film kaart regisseur Hassan Ben Jalloun het thema aan van de macht en onmacht over de achtergestelde positie van de vrouw in de hedendaagse Marokkaanse samenleving, en confronteert ons tevens met een tweede belangrijk actueel probleem in zijn moederland: de vlucht van jong intellectueel kapitaal naar het Westen. Hierdoor krijgt de macht van het moslimfundamentalisme in het thuisland de vrije loop. Deze film was in november 2002 op het Festival International du Film d'Amiens een van de grote publiekstrekkers.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Hassan Ben Jalloun studeerde af als apotheker in 1976 en volgde regie aan het CLCF te Parijs. "Oursou Alachareen" (1990), zijn eerste langspeelfilm, werd opgenomen in de competitie van Cinema Novo editie 1991. Helemaal anders van stijl was zijn volgende film "Yarit" (1993). Later maakte hij nog Les Amis d'Hier (1997), "Une Rose pour Malika" (1999) en "Les Lèvres du Silence" (2002).

Jugement d'une Femme - Bioscopen, Tijden & Tickets

Jugement d'une Femme in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Jugement d'une Femme zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series