compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 26-5 t/m 1-6
Film van de week!
MENU

Kabul, City in the Wind

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar

Pitch van Kabul, City in the Wind

Kabul, City in the Wind filmstill

Kabul, City in the Wind filmstill

Delen op facebook
Kabul, City in the Wind
Nederlandse première: 24-1-2019
Afghanistan, Duitsland, Japan, Nederland, 2018, 88 min,

De Afghaanse hoofdstad Kabul gezien door de ogen van twee kinderen en een buschauffeur. Het dagelijks leven gaat door, terwijl op de achtergrond de maatschappij wordt verwoest door politieke en religieuze machten.

Kabul, City in the Wind trailer en bijzonderheden

Kabul, City in the Wind is een co-productie tussen Afghanistan, Japan en Nederland en kreeg financiële steun van het IDFA Bertha Fund.

Trailer van Kabul, City in the WindBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Kabul, City in the Windhttps://i1.ytimg.com/vi/krYid3n-yA4/hqdefault.jpg2019-01-22
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Aboozar Amini (Bamiyan, Afghanistan, 1985) kwam als tiener naar Nederland en studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie in 2010, waarna hij terugkeerde naar Afghanistan.

Kabul, City in the Wind - Bioscopen, Tijden & Tickets

Kabul, City in the Wind in de bioscoop

Wil je Kabul, City in the Wind zien? Koop of huur de film hier:Een ontnuchterende en intieme blik op het dagelijks leven in Kabul tussen de zelfmoordaanslagen door.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De Afghaanse hoofdstad Kabul gezien door de ogen van twee kinderen en een buschauffeur. Het dagelijks leven gaat door, terwijl op de achtergrond de maatschappij wordt verwoest door politieke en religieuze machten.

Onvervaard en altijd op zoek naar passagiers stuurt Abas zijn gammele bus door de chaos van het regelmatig door aanslagen getroffen Kabul. Verderop in dezelfde grauwe, in een permanente stofwolk gehulde stad worden de jonge tiener Afshin en zijn kleine broertje Benjamin door hun vader, een ex-militair, meegenomen naar een gedenkplaats met portretten van bomslachtoffers. Als zijn vader om veiligheidsredenen naar Iran vertrekt, is Afshin plotseling het hoofd van de familie. In zijn eerste lange documentaire volgt Aboozar Amini afwisselend de buschauffeur en de twee broertjes. Thuis met zijn kinderen heeft Abas plezier, maar verder is geluk schaars. Zijn bus raakt defect en schuldeisers zeuren aan zijn hoofd. Om zijn narigheid te vergeten zingt hij een lied en rookt hij zijn hasj. Afshin en Benjamin doen hun best hun vader niet teleur te stellen en nemen hun taken in en om het huis bijzonder serieus. Tussen deze impressies van het leven in Kabul laat Amini zijn hoofdpersonen rechtstreeks in de camera vertellen over hun zorgen en wat ze gedroomd hebben.

Productiemaatschappij: Silk Road Film Salon

Cast & Regisseur