compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

Kaspar Hauser (1974) (EN subtitles)

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarg,t,d,a

Pitch

Uiterst bevreemdende allegorie, weergegeven in een visionaire stijl, waarin Herzog de Via Dolorosa volgt van een schizofreen die voor het eerst in contact komt met de menselijke beschaving.
Delen op facebook
Kaspar Hauser (1974) (EN subtitles)
Nederlandse première: 15-6-2023
West-Duitsland, 1974, 110 min,

Kaspar Hauser (1974) (EN subtitles) trailer

Trailer van Kaspar Hauser (1974) (EN subtitles)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Kaspar Hauser (1974) (EN subtitles)https://i1.ytimg.com/vi/eAg0RGXfDfg/hqdefault.jpg2023-06-15
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Kaspar Hauser (1974) (EN subtitles) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Kaspar Hauser (1974) (EN subtitles) in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Kaspar Hauser (1974) (EN subtitles) zien? Koop of huur de film hier:Uiterst bevreemdende allegorie, weergegeven in een visionaire stijl, waarin Herzog de Via Dolorosa volgt van een schizofreen die voor het eerst in contact komt met de menselijke beschaving.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Maar liefst drie prijzen in Cannes ontving Werner Herzogs interpretatie van het Kaspar Hauer-verhaal, over een jongeman die niet kan spreken of lezen - wie is dit natuurkind?

Maar liefst drie prijzen in Cannes ontving Werner Herzogs interpretatie van het Kaspar Hauer-verhaal, over een jongeman die niet kan spreken of lezen - wie is dit natuurkind? Eigenzinnig is Werner Herzog altijd geweest. Voor de rol van de 17-jarige Kaspar Hauser het enfant sauvage dat niet kan spreken koos hij de 41-jarige Berlijnse straatzanger Bruno S. Kaspar wordt cultuur bijgebracht, maar beviel zijn oorspronkelijke staat niet beter? Het is een raadselachtig verhaal: op een dag wordt in een van de straten van Nrnberg een jongeman gevonden, gestoken in lompen, die niet kan spreken of lezen. In zijn hand een brief met zijn naam, Kaspar Hauser. Kaspar wordt als freak tentoongesteld in het circus in 1828 gaat men niet zachtzinnig om met mensen die afwijken van de norm -, totdat de geleerden zich over de jongen buigen. Ze willen de mens in de natuurstaat bestuderen: heeft hij een godsbegrip? Moreel besef? En hoe snel kun je iemand die in een kelder is gehouden, gevoed door een man met een masker voor, socialiseren? Deze digitaal gerestaureerde film is beschikbaar met Nederlandse of Engelse ondertitels. Deze film is onderdeel van het filmprogramma bij de tentoonstelling Werner Herzog The Ecstatic Truth, van 18 juni t/m 1 oktober 2023 in Eye Filmmuseum.

Cast & Regisseur

Brigitte Mira

Kathe, Servant
Bruno S.

Kaspar Hauser
Willy Semmelrogge

Circus director
Gloria Doer

Frau Hiltel
Michael Kroecher

Lord Stanhope
Werner Herzog

Regisseur