compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Klem in de Draaideur

Klem in de Draaideur

***1/20
Waardering: 3.5/5

drama, filmhuis

Pitch van Klem in de Draaideur
Over de machtsstrijd die zich eind jaren '90 afspeelde tussen de Minister van Justitie Winnie Sorgdrager en haar partijgenoot Arthur Doctors van Leeuwen, de Procureur Generaal. Doctors van Leeuwen eiste als hoogste baas van het Openbaar Ministerie totale onafhankelijkheid, maar de bewindsvrouw wilde de eindverantwoordelijkheid in eigen hand houden.
Delen op facebook
Klem in de Draaideur
2003, 90 min,
bijzonderheden over Klem in de Draaideur
Peter de Baans opvolger van "Retour Den Haag" is een tweedelige televisieserie naar het gelijknamige boek van Ad van Liempt en Ger van Westing. Mede door de problemen rond Desi Bouterse en de nasleep van de zaak Lancé, de valselijk van ontucht beschuldigde politiefunctionaris op Schiermonnikoog, escaleert het machtssconflict tussen de politiek en het Openbaar Ministerie. Toch blijft er wederzijds respect en genegenheid bestaan. En dus vroeg de regisseur zich af: Is het de liefde?
Aanloop van Klem in de Draaideur
Peter de Baan (1946) is als regisseur werkzaam in de theaterwereld en was voorheen ook artistiek leider van een aantal gezelschappen. Tegenwoordig regisseert hij tevens (vaak politiek geëngageerde) televisieseries. Hij maakte eerder ook "Retour Den Haag" (1999).
BioscoopAgenda van Klem in de Draaideur

Klem in de Draaideur in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Klem in de Draaideur zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Geromantiseerde film over het conflict tussen minister Sordrager van Justitie en de baas van de procureurs-generaal, Docters van Leeuwen.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen