compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
Film van de week!
MENU

Klondike

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar

Pitch van Klondike

Klondike filmstill

Klondike filmstill

Delen op facebook
Klondike
Nederlandse première: 16-3-2023
Turkije, Ukraïne, 2022, 100 min,

In Klondike wordt een Oekraiens dorp aan de grens met Rusland ingenomen door strijdkrachten. Irka weigert haar huis te verlaten. Kort daarna bevinden het gezin zich in het centrum van een internationale ramp met een vliegtuigongeluk op 17 juli 2014.

Klondike trailer en bijzonderheden

De film won meer dan 10 filmprijzen waaronder Beste Speelfilm tijdens het Seattle International Film Festival 2022.

Trailer van KlondikeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Klondikehttps://i1.ytimg.com/vi/7eorZxBUKCs/hqdefault.jpg2023-01-16
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Klondike - Bioscopen, Tijden & Tickets

Klondike in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Klondike zien? Koop of huur de film hier:Strijdkrachten nemen een Oekraens dorp in. Irka weigert haar huis te verlaten en dan gebeurt er een vliegtuigongeluk op 17 juli 2014.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Klondike toont een huiveringwekkende realiteit en laat de kijker min of meer uitgeteld achter.

17 juli 2014 staat te boek als een van de zwartste dagen in de luchtvaartgeschiedenis. Die donderdag werd Malaysia Airlines Flight 17 (MH17), die van Amsterdam naar Kuala Lumpur vloog, boven het oosten van Oekrane, uit de lucht geschoten door pro-Russische separatisten. Niemand van de 298 inzittenden overleefde de crash. 17 juli 2014 is tevens de dag waarop Klondike begint. Op het land bij de boerderij van Irka en Tolik ligt een brokstuk van het vliegtuig. Bovendien heeft een slecht gerichte raket van de separatisten een groot gat in hun huis geslagen. Vluchten zo lang het nog kan, zou je denken. Toch niet, juist vanwege de noodlottige gebeurtenissen wil de hoogzwangere Irka in de woning blijven. Haar licht ontvlambare echtgenoot vindt echter dat een vrouw in haar toestand zo snel mogelijk uit het oorlogsgebied moet vertrekken. De boodschap van de film zit heel knap in het allerlaatste shot van de film verstopt.

Productiemaatschappij: Kedr Film (produced by), Protim Video Production (co-production)

Cast & Regisseur

Sergey Shadrin

Tolik (as Serhi Shadrin)
Oleg Shcherbina

Yaryk (as Oleh Shcherbyna)
Artur Aramyan

Mercenary Commander (as Artur Aramian)
Evgeniy Efremov

Chief (as Evgenij Efremov)