compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 26 30-6 t/m 6-7
Film van de week!
MENU

Knife in the Clear Water

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar

Pitch

De zorgvuldige composities refereren aan grote Russische meesters als Andrey Tarkovski en Andrey Zvagintsev. Kortom: een verhaal met een geweldige intensiteit op uiterst poëtische wijze vertelt.
Delen op facebook
Knife in the Clear Water
Nederlandse première: 7-9-2017
China, 2016, 93 min,

Bekijk bij:

Cinemember

Knife in the Clear Water trailer

Trailer van Knife in the Clear WaterBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Knife in the Clear Waterhttps://i1.ytimg.com/vi/p8xnaKw4uQA/hqdefault.jpg2017-09-07
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Knife in the Clear Water - Bioscopen, Tijden & Tickets

Knife in the Clear Water in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Aan het begin van de film wordt een vrouw begraven. Haar man en de zoon met zijn vrouw en kinderen blijven achter. Ze leven op het platteland op een immens weidse vlakte. Ze zijn straatarm. Hun enige bezit zijn een paar kippen en een stier. De zoon wil graag de stier opofferen voor een ceremonie ter ere van zijn moeder. De vader heeft daar zichtbaar moeite mee, maar respecteert de wens van zijn zoon. De stier voelt zijn dood als het ware aankomen en stopt met eten en drinken. Hij ziet het 'mes in het heldere water' dat hij geacht wordt op te drinken. Als de stier op het einde wordt geslacht vertrekt de vader het weidse, met sneeuw bedekte landschap, in.

Cast & Regisseur

Chenghua Li

Sejal's Wife
Zhilin Ma

Old Wang
Ying Mi

Mayor's Wife
Xuebo Wang

Regisseur
Knife in the Clear Water poster