Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 15-2 t/m 21-2
WEB | mobiel
MENU
Home > Films > Knife in the Clear Water

Knife in the Clear Water

***1/20
Waardering: 3.3/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaar

drama

Filmtrailer van Knife in the Clear Water
De zorgvuldige composities refereren aan grote Russische meesters als Andrey Tarkovski en Andrey Zvagintsev. Kortom: een verhaal met een geweldige intensiteit op uiterst poëtische wijze vertelt.
Knife in the Clear Water
Nederlandse première: 7-9-2017
China, 2016, 93 min,

Synopsis distributeur

Aan het begin van de film wordt een vrouw begraven. Haar man en de zoon met zijn vrouw en kinderen blijven achter. Ze leven op het platteland op een immens weidse vlakte. Ze zijn straatarm. Hun enige bezit zijn een paar kippen en een stier. De zoon wil graag de stier opofferen voor een ceremonie ter ere van zijn moeder. De vader heeft daar zichtbaar moeite mee, maar respecteert de wens van zijn zoon. De stier voelt zijn dood als het ware aankomen en stopt met eten en drinken. Hij ziet het 'mes in het heldere water' dat hij geacht wordt op te drinken. Als de stier op het einde wordt geslacht vertrekt de vader het weidse, met sneeuw bedekte landschap, in.
BioscoopAgenda van Knife in the Clear Water

Knife in the Clear Water in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Knife in the Clear Water zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 4 (Dvd, blu-ray) items gevonden.Meer films op DVD / BR

Solden